Andringa niet in actie wegens coronageval bij tegenstander

By | 4 oktober 2020

In de vijfde speelronde van de Poolse PlusLiga kwam Indykpol AZS Olsztyn dit weekend niet in actie. De thuiswedstrijd van de club van Robbert Andringa tegen MKS Będzin moest worden uitgesteld vanwege een coronabesmetting bij de tegenstander.

De afgelasting inOlsztyn staat alles behalve op zichHet coronavirus houdt momenteel danig huis in de hoogste volleybalafdeling bij de mannen in Polen. Van een ordentelijk competitieverloop is nauwelijks sprake meer. Slechts drie van de zeven voor dit weekend geprogrammeerde wedstrijden konden doorgang vinden. Behalve het duel in Olsztyn werden Ślepsk Malow Suwałki – Aluron CMC Warta Zawiercie, GKS Katowice – Cuprum Lubin en VERVA Warszawa ORLEN Paliwa – PGE Skra Bełchatów eveneens van de speelkalender geschrapt. Bij het hoofdstedelijk VERVA werden niet minder dan negen volleyballers, vier stafleden en twee medewerkers van het clubkantoor positief getest.

Onvoorziene omstandigheden daargelaten is het eerstvolgende optreden voor Robbert Andringa’s Indykpol AZS Olsztyn, dat afgelopen week in Lubin haar eerste zege van het nog prille seizoen boekte, op 10 oktober de zware en verre uitwedstrijd bij koploper Grupa Azoty ZAKSA Kędzierzyn-Koźle. De landskampioen van 2016, 2017 en 2019 kende een flitsende start. Als enige ploeg in de hoogste Poolse speelklasse is ZAKSA nog zonder puntverlies. Het won alle vijf wedstrijden die het speelde en leverde tot dusverre slechts twee sets in.

Volleybalkrant zondag 4 oktober 2020/Foto Indypol AZS Olsztyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *