Orion evenals vorig jaar spelbederver voor Draisma Dynamo in Supercup

By | 3 oktober 2020

De opzet is anders, omdat vanwege corona dit jaar nou eenmaal alles anders is dan anders. Het resultaat was hetzelfde. Bleef Active Living Orion Draisma Dynamo bijna een jaar geleden in één wedstrijd om de Supercup met 3-2 de baas. Ditmaal vervulde de landskampioen van 2019 de rol van kwelgeest in de halve finale van de Final Four die het seizoen 2020-2021 opent. In de Van der Knaaphal in Ede versperden de Doetinchemmers zaterdag de Apeldoornse favoriet in een vijfsetter toch wel enigszins verrassend de weg naar de eindstrijd.

In de het nieuwe magazine van de Businessclub Dynamo gaat Redbad Strikwerda uitgebreid in op de titelkansen van zijn ploeg. “Onze kans om kampioen te worden schat ik kleiner in dan vorig jaar. Lycurgus heeft spelers van een bepaald kaliber gehaald dat wij nog niet hebben. Toch zou ik, als je mij vraagt hoe groot onze kans is om kampioen te worden, als antwoord geven: 100 procent. Zelfs al heeft Lycurgus betere spelers dan wij. Maar goed, hetzelfde geldt natuurlijk voor Lycurgus. Of Orion. Ook zij hebben 100 procent kans. Nee, andere teams niet. Zij zijn niet goed genoeg, missen er de kwaliteit voor”, spraak Draisma Dynamo’s trainer zoals altijd duidelijke woorden,

Bij de eerste serieuze krachtmeting op vaderlandse bodem na de coronapauze in de eredivisie gaf uitgerekend Active Living Orion, door het afbreken van het vorige seizoen nog altijd de regerende landskampioen, z’n visitekaartje af. Dat de formatie uit Doetinchem met de afgelopen week vastgelegde voormalig Oranje-captain Jasper Diefenbach (in 2009 ook twee seizoenen actief geweest in Omnisport) de eredivisie spannender gaat maken, werd zaterdagavond in Ede al meteen duidelijk.

Een wisselvallig Draisma Dynamo verkeek zich in de Van der Knaaphal lelijk op de weerbaarheid van de Achterhoekers. Bij een 2-1 voorsprong in sets vatte het de klus te makkelijk op. In het tweede deel van de vierde set gaf het de wedstrijd uit handen. Toen Sjoerd Hoogendoorn bij 20-24 in het net serveerde, veroordeelde het team van Strikwerda zichzelf tot overwerk. In die beslissende vijfde set deed een opslagserie van de Australiër Adam White Draisma Dynamo al meteen danig van kleur verschieten. Met 1-6 keek de ploeg hierdoor al direct tegen een nagenoeg onoverbrugbare achterstand aan. Mede dankzij enkele punten van de verbeten strijdende Jeroen Rauwerdink kwam Draisma Dynamo terug tot 10-13. De eindspurt werd echter te laat ingezet.

Active Living Orion – Draisma Dynamo 3-2 (16-25, 25-22, 15-25, 25-20, 15-11).

Door de zege speelt Active Living Orion zondag in de finale tegen de houder van de nationale beker Amysoft Lycurgus. Doordat Sliedrecht Sport zich vanwege een aantal coronabesmettingen in de spelersgroep terugtrok, waren de Groningers automatisch geplaatst voor de eindstrijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *