Uitstel competitiestart voor Jorna en Parkinson door quarantaine

By | 1 oktober 2020

Na het niet doorgaan van de Final Four om de Coupe de France moeten Gijs Jorna en Michaël Parkinson voorlopig ook wachten op hun competitiestart in de Ligue A Masculine. Omdat alle spelers uit de selectie van Spacer’s Toulouse na positieve coronatesten bij vier spelers en twee stafleden tot vrijdag 2 oktober in quarantaine zijn geplaatst, zag de competitieleider van de Ligue National de Volley zich genoodzaakt de eerste twee competitieduels van de club van de beide Nederlanders tot nader order uit te stellen.

In een officieel communiqué maakte de LNV bekend dat zowel de voor donderdag 1 oktober geplande ouverture van Spacer’s Toulouse in eigen huis tegen Montpellier als ook de voor dinsdag 6 oktober vastgestelde uitwedstrijd in Cambrai geen doorgang kunnen vinden. Verdere onvoorziene omstandigheden daargelaten komen de Toulousains nu pas voor op zaterdag 10 oktober het eerst in actie in de hoogste Franse speelklasse. In hun eigen Palais des Sports André Brouat stuiten de Spacer’s dan op Tours Volley-Ball, het succesrijkste Franse clubteam van het afgelopen decennium.

Parkinson heeft inmiddels de training hervat. “Ik voel me weer topfit, al heeft mijn lichaam wel een klap gehad door het virus en 18 dagen quarantaine. Ik ben gisteren weer begonnen met trainen met een groep jongens die net als ik positief zijn geweest en nu allemaal negatief zijn. Andere jongens zullen morgen aansluiten, afhankelijk van hun coronatest. Het wordt allemaal wat kort dag om over negen dagen tegen de kampioen te spelen. Fysiek hebben we toch een reset gehad. Mijn trainingen zijn tot nog toe goed verlopen, maar het is duidelijk dat ik nog veel hoop tijd nodig zal hebben voordat ik mijn vorm weer volledig terug heb. Toch verwacht ik dat mijn fysieke conditie goed genoeg zal zijn om op 10 oktober te kunnen spelen.”

Coupe de France

Ondertussen riep de Franse volleybalbond Stade Poitevin uit tot bekerwinnaar. Nadat gastheer Toulouse en Paris Volley zich wegens coronabesmettingen moesten terugtrekken, wilde FFVolley afgelopen weekend in eerste instantie een finale van de Final Four tussen de club uit Poitiers en Tours laten spelen. Laatstgenoemde ploeg zag hier echter vanaf. De weigering om te spelen komt TVB te staan op een boete van 7.500 euro. De club heeft tot volgende week woensdag om beroep aan te tekenen. 

De vorig seizoen nog voor Stade Poitevin spelende Parkinson heeft zo zijn bedenkingen over de hele gang van zaken. “Ik vind dat de Franse bond een vreemde keuze heeft gemaakt door een team tot kampioen uit te roepen dat nooit gespeeld heeft. Ik was deel van het Poitiers-team dat zich kwalificeerde voor de Final Four, maar daarna is er geen wedstrijd meer gespeeld. Ook vind ik de reden waarom Tours weigerde naar Toulouse te komen voor de finale terecht. Ik denk niet dat veel mensen blij zijn met deze beslissing, maar het is wat het is. Wij focussen ons op de huidige competitie en de beker van dit seizoen.”

Parkinson deelt zelfs mee in de premie voor de bekerwinst van zijn voormalige werkgever. “Normaal gezien wel, maar ik wacht nog op het geld in overleg met mijn manager.”

Volleybalkrant.nl donderdag 1 oktober 2020/Foto Spacer’s Toulouse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *