Viermaal is scheepsrecht voor Andringa en Olsztyn

By | 30 september 2020

In de hoogste speelklasse in Polen boekte Indykpol AZS Olsztyn dinsdag de eerste competitiezege van het nieuwe seizoen. In de vierde aanloop scoorde de ploeg van Robbert Andringa in de uitwedstrijd bij Cuprum Lubin haar eerste driepunter.

Beide clubs waren voorafgaand nog zonder overwining. In één van de verste uitwedstrijden van het seizoen was het dan eindelijk raak voor Andringa’s Zielonej Armii (groene leger). Na de nederlagen bij Cerrad Enea Czarni Radom (2-3) en in eigen hal tegen Ślepsk Malow Suwałki en Aluron CMC Warta Zawiercie (beide 0-3) kon in de RCS Sports and Entertainment Hall de vlag voor de formatie van de Argentijnse coach Daniël Castelliani voor het eerst in top.

Op de dag waarop de PlusLiga haar twintigste verjaardag vierde trakteerde Indykpol AZS Olsztyn zichzelf op een 3-0 overwinning. Op bijna 500 kilometer van huis had het als dertiende geklasseerde Olsztyn één uur en 25 minuten nodig om de nummer tien van de ranglijst met 22-25, 20-25, 21-25 opzij te zetten.

Andringa had maandag wel acht uur in de bus naar Neder-Silezië gezeten, maar kwam behalve voor de toss alleen aan het einde van de derde set kort binnen de lijnen. Bij de stand 20-22 nam de Assenaar de plaats in van Zalinski, bij de stand 21-24 volgde de terugwissel en zat Andringa’s ultrakorte werkdag er alweer op.

De thuiswedstrijd tegen hekkensluiter MKS Będzin biedt Andringa c.s. zaterdag een uitgelezen kans om de stijgende lijn verder door te trekken.

Volleybalkrant.nl woensdag 30 september 2020/Foto plusliga.pl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *