Jorna en Parkinson met Toulouse in vijfsetter langs Montpellier

By | 14 oktober 2020

Spacer’s Toulouse heeft dinsdagavond in eigen huis haar eerste overwinning geboekt in de Ligue A. In vijf sets rekende de ploeg van het Nederlandse duo Gijs Jorna en Michaël Parkinson af met Montpellier Castelnau Volley UC.

Drie dagen na de verloren ouverture tegen Tours wachtte de equipe uit Toulouse wederom een tegenstander van formaat. De momenteel clubloze Julien Lyneel noemde het met zijn goede vriend en mede-international Nicolas Le Goff versterkte Montpellier vorige week in de grootste Franse sportkrant L’Equipe zelfs favoriet voor de Franse landstitel.

De bezoekers leken ook lange tijd af te stevenen op een zege. Na de eerste set met 25-20 te hebben verloren ging zowel het tweede als derde bedrijf met een 18-25 score naar de CEV Cup-deelnemer uit Montpellier. De spannende, gelijk opgaande vierde set eindigde dankzij twee punten van de Deen Oskar Madsen in extremis in het voordeel van de thuisclub: 28-26. In de tiebreak beschikten de Spacer’s met 15-12 over de langste adem.

Vanwege de quarantaine van de spelers van Spacer’s Toulouse was het oorspronkelijk voor 1 oktober vastgestelde duel naar dinsdagavond verplaatst. Enkele uren voor aanvang kreeg de club uit Toulouse te horen dat de wedstrijd uit veiligheidsoogpunt à huis clos, achter gesloten deuren, moest worden afgewerkt.

Vrijdagavond wacht Jorna en Parkinson hun derde thuiswedstrijd binnen een week. Wanneer corona niet optreedt als spelbreker is dan Nantes Rezé de tegenstander in het Palais des Sports André Brouat.

Volleybalkrant.nl woensdag 14 oktober 2020/Foto Spacer’s Toulouse

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *