Team Andringa beschikt over langste adem tegen VERVA

By | 16 oktober 2020

Het Indykpol AZS Olsztyn van Robbert Andringa deed donderdagavond goede zaken. In de eigen Uraniahal boog het tegen VERVA Warszawa ORLEN Paliwa een 1-2 achterstand in sets om in een 3-2 zege. Olsztyn voegde daarmee twee welkome punten toe aan het enigszins schamele aantal van vier punten dat het uit de eerste vijf seizoensoptredens bijeensprokkelde.

Toegejuicht door de eigen aanhang, in een sporthal waarvan de capaciteit voor 25 procent gevuld mocht worden met toeschouwers, boekte de equipe van de Argentijnse coach Daniel Castellani in de derde aanloop haar eerste thuiszege. Gezien de problemen die de opponent VERVA in de aanloop kende, kwam het wellicht niet helemaal onverwacht dat het team van Andringa in vijf sets (22-25, 25-22, 21-25, 25-14, 15-13) over de langste adem beschikte.

Bizar competitieverloop

Voor de tegenstander uit Warschau betrof het de eerste nederlaag in de door corona-afgelastingen geteisterde PlusLiga. Van het tamelijk bizarre verloop dat de Poolse eliteklasse bij de mannen tot dusverre kenmerkt zijn de hoofdstedelingen misschien wel de meest extreme exponent.

VERVA speelde tot aan de uitbeurt in Olsztyn nota bene pas twee competitieduels. Allebei op vreemde bodem. Het laatste daarvan dateerde alweer van 18 september. In aansluiting op de winstpartijen bij Będzin en Lubin hield covid-19 echter in volle hevigheid huis binnen de selectie. Drie weken lang hield de aansluitende groepsquarantaine de spelers uit de trainingszaal weg. Pas daags voor vertrek naar Olsztyn hervatte de formatie uit Warschau de training.

Opmerkelijk is dat in de zeven afgewerkte competitierondes in de PlusLiga tot dusverre geen enkele club zeven keer in actie kwam. Koploper ZAKSA en Indykpol AZS Olsztyn speelden het vaakst. De troepen van kapitein Andringa maakten al voor de zesde keer hun opwachting aan het front. VERVA en Slepsk Malow Suwalki lopen inmiddels al drie wedstrijden achter.

Blij met overwinning

Aanvoerder Andringa was blij met de veerkracht die Olsztyn toonde. “Omdat zij een tijd lang in quarantaine gezeten hebben was het natuurlijk een wat rare wedstrijd. Het blijft een goed team. Dus dat we 3-2 hebben kunnen winnen, is heel goed voor ons. Na een wat minder goed begin van de competitie gaan we de laatste weken steeds beter spelen. Toch blijft het lastig met het coronavirus. Elke dag zijn er veranderingen in het schema. Ik ben blij dat we nog kunnen volleyballen. Zolang het voor iedereen die er bij betrokken is maar veilig blijft. Ook was dit voorlopig de laatste wedstrijd met publiek. Al met al een goede overwinning voor ons. Nu is het afwachten wanneer de volgende wedstrijd is.”

Volleybalkrant vrijdag 16 oktober 2020 / Foto plusliga.pl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *