Aanvoerder Gijs Jorna trots op weerbaarheid Spacer’s

By | 17 oktober 2020

Met een overtuigende overwinning op Nantes Rezé heeft Spacer’s Toulouse een hectische week in sportief opzicht prima afgesloten. Daags voordat in Toulouse en acht andere grote Franse steden een avondklok van kracht zal zijn, bleven Gijs Jorna en Michaël Parkinson c.s. goed bij de tijd en waren ze voor de tweede keer in vier dagen in eigen huis succesvol.

Nadat de Spacer’s dinsdag vijf sets nodig hadden om Montpellier van zich af te schudden, klaarden ze de klus tegen Nantes vrijdagavond in vier sets. De cijfers spraken duidelijk in het voordeel van Toulouse: 25-14, 21-25, 25-18 en 25-16. Met respectievelijk 13 en 8 punten droegen ook Jorna en Parkinson nadrukkelijk hun steentje bij aan het breken van het Bretonse verzet.

“Het was een fijne overwinning. Onze derde wedstrijd in zes dagen. Dat hakt er best wel in als je zeven maanden niet gespeeld hebt. Fysiek was het pittig, maar we hebben ze vanaf punt één bij de strot gegrepen. Ik ben wel trots op het team. We hebben echt wel goed gespeeld. Het belangrijkste is dat we progressie blijven zien. We kijken uit naar de volgende wedstrijden, maar eerst even een weekendje vrij. En dan hebben we een hele week om de volgende wedstrijd voor te bereiden tegen Nice”, keek Gijs Jorna met een voldaan gevoel terug op de tweestrijd met Nantes.

Wat de komende weken gaan brengen, laat Toulouse’s captain rustig op zich afkomen. “Uit bij Nice gaan we voor de punten. Dat is het team met het laagste budget van de competitie. Dus wij vinden dat we daar moeten winnen. Maar dat is iets voor volgende week. Op dit moment staat de Franse competitie er zo voor dat we gewoon doorspelen. Er wordt alles aan gedaan om door te gaan. Met of zonder publiek. Die avondklok is vervelend, maar het is niet anders.”

Volleybalkrant.nl zaterdag 17 oktober 2020 / Foto Spacer’s Toulouse

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *