Nederlanders in Roemeense competitie later van start

By | 19 oktober 2020

In het ene land legt een regering bijna alle sportcompetities stil vanwege corona, in een ander land leidt de pandemie tot uitstel van de competities op het hoogste niveau. In Roemenië is de start van de Divizia A1 bij zowel de vrouwen als de mannen met een aantal weken verschoven.

Voor de lagere regionen en de jeugdafdelingen had de Federatia Romana de Volei al in een vroeger stadium besloten dat er voorlopig niet gespeeld zou worden. In de topklassen had afgelopen weekend eigenlijk de eerste speelronde van het seizoen 2020-2021 moeten plaatsvinden.  

Last-minute besloot de Roemeense bond niet alleen tot uitstel van de competitiestart, maar tevens tot een andere opzet. In plaats van reguliere competitieduels spelen de clubs uit de hoogste afdelingen tot en met december een zestal onderlinge drie- en vierkampen.

De ploegen in de Divizia A1 bij de vrouwen komen nu in het weekend van 31 oktober voor het eerst binnen de lijnen, hun mannelijke collega’s een weekend later.

In de Divizia A1 bij de mannen zijn dit seizoen twee Nederlanders actief. Niels Klapwijk begint aan zijn tweede seizoen bij CS Arcada Galati. De van United Volleys Frankfurt afkomstige Ewoud Gommans gaat dit seizoen zijn geluk beproeven bij SCMU Craiova. Volgens de huidige competitieplanning staat het duo in het zesde toernooiweekend (11-13 december) voor het eerst tegenover elkaar.

Volleybalkrant.nl maandag 19 oktober 2020 / Foto CS Arcada Galati

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *