MVP Fabian Plak met Nancy aan kop in Franse Ligue B

By | 21 oktober 2020

Een goed begin is het halve werk, zo luidt het gezegde. Fabian Plak voegt momenteel de daad bij het woord. Met Grand Nancy Volley-Ball SASP won le central néerlandais dinsdagavond ook zijn tweede wedstrijd. Door die zege legde zijn club meteen beslag op de koppositie in de Franse Ligue B.

“En tot m’n verbazing werd ik ook nog bekroond tot MVP”, had Plak nadien nog een extra reden om met trots terug te kijken op de 3-0 overwinning op France Avenir 2024, het Franse Talentteam. Met een percentage van 88 uit gescoorde eigen aanvallen (8 uit 9), drie killblocks en een ace kon de Man of the Match gerust spreken van een geslaagd eerste optreden voor eigen publiek.

Omdat de regio Nancy niet tot de gebieden telt waar de Franse regering de coronamaatregelen heeft verstrengd, mochten 200 toeschouwers het duel in Maxéville bijwonen. De trouwe aanhang, die volgens Plak voor een warme ambiance zorgde, kreeg waar voor haar geld. “We hadden het serverend en tactisch erg goed op orde. Hierdoor kwam ons block- en defence-system goed uit de verf. Het is eigenlijk geen moment een echte wedstrijd geweest. We waren continu de bovenliggende partij”, aldus de MVP.

Getest worden de Nederlander en zijn collega’s enkel door de tegenstanders tijdens een wedstrijd. In het dagelijks leven ondervindt de Oranje-international in zijn nieuwe werkomgeving nauwelijks hinder van restricties vanwege corona. “Verder dan mondkapjes en desinfectiegel gaat het niet. Tot mijn verbazing worden we niet getest voor de wedstrijden. Wel wordt er verwacht dat je bij de minste symptomen direct een test laat doen.”

Volleybalkrant.nl woensdag 21 oktober 2020/Foto Grand Nancy Volleyball

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *