Robbert Andringa’s Groene leger voorlopig buiten gevecht

By | 23 oktober 2020

De stijging van het aantal coronabesmettingen in Polen legt steeds meer een schaduw over het competitieverloop in ’s lands hoogste volleybalafdeling. Het aantal corona-gerelateerde afgelastingen heeft grote invloed op de speeldagenkalender van de PlusLiga. Ook de Zielona Armia, Robbert Andringa’s ‘Groene leger’ uit Olsztyn, is voorlopig buiten gevecht gesteld.

In ruim anderhalve week tijd kan er in coronatijd veel veranderen. Na de thuiswedstrijd tegen het Warschause VERVA voerde Indykpol AZS Olsztyn nog de ranglijst aan wat betreft het meest gespeelde aantal wedstrijd in de eliteklasse bij de mannen. Passer/loper Wojciech Zalinski werd daags nade 3-2 zege positief getest op Covid-19. In reactie daarop schortte de clubleiding de trainingen op en moest de complete selectie in quarantaine. De competitieleider moest zodoende zowel Olsztyns voor dinsdag 19 oktober geprogrammeerde uitwedstrijd bij PGE Skra Belchatów als het voor zondag 25 oktober vastgestelde thuisduel tegen Jastrzebski Coal uitstellen.

Terwijl dit weekend bij de vrouwen vijf van de zes geplande ontmoetingen op de zesde speeldag in de Tauron Liga vooralsnog ‘gewoon’ doorgang lijken te vinden, gaan op de negende speeldag bij de mannen in de PlusLiga vijf van de zeven wedstrijden niét door.

Volleybalkrant.nl vrijdag 23 oktober / Foto Plusliga.pl

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *