Hellenic Volleyball League start zonder Nederlandse inbreng

By | 24 oktober 2020

De Hellenic Volleyball League gaat dit weekend van start zonder Nederlandse inbreng. Met Ramon Martinez zou er in het seizoen 2020-2021 aanvankelijk één landgenoot in de Griekse competitie acte de présence geven. Iraklis 2015, de club van de oud-speler van onder meer Landstede, haakte echter te elfder ure af.

Een week geleden werkte Gion, zoals Ramon Renaldo Martinez Gion in Griekenland bekend staat, met de club uit Thessaloniki nog ‘gewoon’ de generale repetitie voor het nieuwe seizoen af. Een driekamp in Veria voor de League Cup met APS Filippos Verias (0-3) en plaatsgenoot PAOK (0-3) moest voor de ploeg van Martinez de opmaat vormen voor de op zaterdag 24 oktober geplande openingswedstrijd uit bij landskampioen Panathinaikos.

Die wedstrijd in Athene vindt nochtans geen doorgang. Sterker nog, alle competitiewedstrijden van de formatie uit Thessaloniki werden per omgaande geschrapt. Na het weekend maakte de clubleiding van Iraklis 2015 namelijk bekend dat de stekker eruit gaat en dat club uit Thessaloniki zich terugtrekt uit de Griekse Volleyleague. Naar verluidt kon Iraklis 2015 door problemen met een Georgische geldschieter niet meer aan haar verplichtingen en de licentievoorwaarden voldoen.

Na de terugtrekking van de club van Martinez is er in allerijl geloot voor een nieuw competitieprogramma. Vanaf dit weekend binden de acht overgebleven clubs de strijd aan tegen elkaar en de corona.

Spelersvakbond PASAP diende ondertussen bij het bestuur van de Association of Paid Volleyballers (ESAP) het verzoek in om de transfermarkt tussentijds te heropenen zodat spelers van Iraklis 2015 de gelegenheid krijgen elders onderdak te vinden.

Volleybalkrant.nl zaterdag 24 oktober 2020 / Foto volleyleague.gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *