Ook tweede CL-driekamp voor Klapwijk en Galati van de baan

By | 27 oktober 2020

Onzekerheid is het enige zekere in coronatijd, zo weet inmiddels ook menig volleybalclub die zich probeert te kwalificeren voor de Champions League. Alles is onder voorbehoud. Niels Klapwijk zou deze week met zijn Roemeense club CS Arcada Galati een tweede poging ondernemen om deelname aan de groepsfase in het mannentoernooi af te dwingen. Covid-19 treedt andermaal op als spelbreker.

Nadat twee weken geleden de eerste driekamp in Polen met Jastrzebski Wegiel en het Hongaarse Fino Kaposvár al moest worden afgelast, is nu ook het mini-toernooi dat Klapwijk met Arcada op dinsdag, woensdag en donderdag in eigen huis zou afwerken van de baan. Vanwege een positieve coronatest bij vijf spelers van de Roemeense club moest de Europese volleybalfederatie driekamp nummer twee annuleren.

Om Poule G in de vierde kwalificatieronde alsnog langs competitieve weg aan een winnaar te helpen heeft de CEV nu gekozen voor 10 tot en met 12 november als speeldata. Of Klapwijk zich met zijn club in Roemenië, Polen of Hongarije moet proberen te kwalificeren, is nog niet bekend. Alleen de winnaar van de driekamp mag meedoen aan het hoofdtoernooi van de Champions League.

Volleybalkrant.nl dinsdag 27 oktober 2020 / Foto CS Arcada Galati

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *