Ajaccio-debutant Martinez bezorgt Jorna en Parkinson overwerk

By | 30 oktober 2020

Spacer’s Toulouse beet zich vrijdag bijna de tanden stuk op de rode lantaarndrager van de Ligue A. Het deze week met Ramon Martinez-Gion versterkte GFC Ajaccio bezorgde de ploeg van Gijs Jorna en Michaël Parkinson overwerk. Voor de derde keer in de laatste vier competitiewedstrijden sloten de Toulousains echter een vijfsetter winnend af.

Spacer’s Toulouse klom weliswaar naar de derde plaats in de Ligue A, maar moest in het eigen Palais des Sports genoegen nemen met twee punten in plaats van drie. De Corsicanen, met slechts één punt uit vijf wedstrijden hekkensluiter, boden meer verzet dan verwacht. Last-minute aanwinst Ramon Martinez deed zich meteen gelden. Met 21 punten was de vanuit Thessaloniki aangeworven Nederlander goed op dreef tegen de club waarvan hij in het seizoen 2018-2019 de kleuren verdedigde.

Voormalig ploegmakker Jorna en Michaël Parkinson, de Nederlanders aan de andere kant van het net, trokken met 25-23, 22-25, 22-25, 25-22 en 15-11 uiteindelijk toch aan het langste eind. De vierde zege op rij voor Toulouse. Enkel de nieuwe lockdown in Frankrijk lijkt de opmars van de Spacer’s te kunnen stuiten.

Reisbeperkingen

De verscherpte coronamaatregelen die de Franse regering donderdagavond afkondigde behelst onder meer reisbeperkingen tot ten minste 1 december. In totaal zeven wedstrijden die dit weekend in de LNV gespeeld zouden worden zijn uitgesteld. In de Ligue A Masculine betreft dat de ontmoetingen Tours – Sète, Tourcoing – Narbonne, Montpellier – Poitiers en Cambrai – Paris uitgesteld. Bij de vrouwen worden Mulhouse – Le Cannet, Cannes – Chamalières en Béziers – France Avenir 2024 verplaatst naar een later tijdstip. De vier duels in de LBM, waaronder dat van koploper Nancy met Fabian Plak tegen Martigues, gaan wel door.

Maandag is er overleg tussen de leiding van de Ligue en de clubs of ook de competities in de hoogste divisies bij de mannen en vrouwen mogelijk tijdelijk zullen worden stopgezet.

Volleybalkrant.nl vrijdag 30 oktober 2020 / Foto greekvolley.gr

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *