Alleen lockdown lijkt Fabian Plak en Nancy te kunnen stuiten

By | 1 november 2020

Vierde wedstrijd. Vierde overwinning. Grand Nancy Volley-Ball SASP gaat onverstoorbaar verder met waar het op 10 oktober in de Ligue B mee begon. In eigen huis kende de equipe van Fabian Plak zaterdag weinig moeite met Martigues.

In de Salle Marie Marvingt in Maxéville had Nancy slechts 1 uur 7 minuten nodig om de opponent met 25-17, 25-20, 25-15 terug te sturen naar de Bouches-du-Rhône. In de tweede thuiswedstrijd betekende het de tweede clean sheet voor de ploeg van Plak. De Oranje-international was aanvallend prima op dreef. Uit zes aanvallen was hij zes keer trefzeker. Een score van 100 procent.

Door de nieuwe lockdown in Frankrijk verkeert Plak in het ongewisse of hij op zaterdag 7 november met Nancy de topper in Saint-Nazaire kan spelen. Van de negen clubs in de Ligue B hebben Plak c.s. en de Bretonnen tot dusverre als enigen al hun duels winnend afgesloten. Saint-Nazaire speelde echter een wedstrijd minder dan Nancy.

Creatief zijn

De Nederlander wacht af wat er gaat gebeuren. “De club en jongens weten helemaal niks. Maandag is er een online bijeenkomst met alle clubs. Dan gaan ze samen kijken wat verstandig en verantwoord is. Voor nu mag je alleen nog de straat op als je een formulier ingevuld hebt en een geldige reden hebt. Ikzelf vind het allemaal maar vervelend. De sportschool waar we normaal krachttraining doen is gesloten. Dus we moeten nu met z’n allen creatief zijn. In plaats van met gewichten moeten we het lichaam op een andere manier prikkelen.”

Volleybalkrant.nl zondag 1 november 2020 / Foto Grand Nancy Volleyball

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *