Draisma Dynamo trekt zich noodgedwongen terug uit CEV Cup

By | 3 november 2020

Draisma Dynamo trekt zich terug uit het toernooi om de CEV Cup. Vanwege de geldende coronarestricties zien het bestuur van de Stichting Topvolleybal Dynamo en technische staf geen mogelijkheden om de dubbele ontmoeting in de zestiende finales tegen SK Ankara te kunnen spelen.

“Je moet met 50 procent kennis 100 procent beslissingen nemen. Het is een optelsom van factoren, je moet echter keuzes maken. De gezondheid van de spelers gaat voor alles. Mijn sportieve hart huilt, maar het moet wel verantwoord blijven”, licht Arie Verbeek namens het teammanagement het genomen besluit toe.

Verbeek vertegenwoordigde Draisma Dynamo bij een video-overleg met de Nevobo, CEV en de Turkse tegenstander. Op woensdag 11 november had Draisma Dynamo de ploeg uit Ankara in eigen huis moeten ontvangen. Een week later stond de returnwedstrijd in de Turkse hoofdstad gepland.

Vanwege het tijdelijke verbod op zaalsporten in Nederland, dat geldt sinds de meest recente coronamaatregelen van de regering, is het spelen van volleybalwedstrijden in Apeldoorn voorlopig sowieso uitgesloten. De optie om beide duels af te werken in Ankara of op neutraal terrein stuitte eveneens op problemen van praktische aard in de vorm van eventuele quarantaines.

“Daarnaast speelt het sportieve aspect natuurlijk ook mee”, wijst Verbeek erop dat de spelers van Draisma Dynamo sinds de afkondiging van premier Rutte niet meer in groepsverband hebben mogen trainen en nagenoeg onvoorbereid op het vliegtuig hadden moeten stappen.

Alle onmogelijkheden op een rijtje zettend restte de Stichting Topvolleybal Dynamo weinig anders dan de CEV mee te delen dat Draisma Dynamo noodgedwongen afziet van verdere deelname aan het huidige Europacupseizoen.

Volleybalkrant dinsdag 3 december 2020 / Foto CEV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *