Andringa hervat training met Olsztyn na twee weken quarantaine

By | 4 november 2020

De selectie van Indykpol AZS Olsztyn heeft de training weer hervat. Na twee weken quarantaine kon coach Daniel Castellani Robbert Andringa en zijn ploeggenoten begin deze week weer voor het eerst in groepsverband onder handen nemen.

Olsztyn kwam op 15 oktober voor het laatst binnen de lijnen tegen VERVA. Vanwege in totaal veertien besmettingen moest de selectie nadien in thuisisolatie. De in de tussentijd geprogrammeerde duels tegen PGE Skra Belchatów (u), Jastrzębski Wegiel (t), Trefl Gdansk (u) en Stal Niesa (t) moesten worden uitgesteld. Aanvoerder Robbert Andringa is blij dat de quarantaine achter de rug is en kijkt er naar uit om zo snel mogelijk weer wedstrijden te mogen spelen.

>> Was het onwennig om weer voor het eerst in de zaal te staan? Hoe is om na twee weken het lichaam optimaal te moeten belasten? Moeten jullie nu qua trainingsopbouw helemaal opnieuw beginnen?

Robbert Andringa: “Tijdens die twee weken quarantaine hebben we nadat iedereen koortsvrij was wel met de fysieke trainer via zoom een training gedaan. Maar dat is, zoals je je kunt voorstellen, toch een heel andere belasting dan een normale training. Dus ja, de eerste trainingen waren wel een stuk rustiger dan voor de quarantaine. Elke dag wordt nu gekeken naar hoe het met iedereen gaat. Aan de hand daarvan trainen we steeds wat meer.”

>> Wat is het moeilijkste aan zo’n quarantaine? Hoe kom je de tijd door als je de hele dag binnen moet blijven? Hoe houd je jezelf fit? En hoe zit het met praktische dingen, zoals boodschappen doen, eten of de hond uitlaten?

Robbert Andringa: “Het moeilijkste is natuurlijk het verplicht binnen moeten blijven. Hier in Polen is het zo dat de politie elk moment van de dag kan aanbellen. Dan moet je uit een raam of iets naar de politiemensen zwaaien. Als je er niet bent, kun je een hoge boete krijgen. De tijd doorkomen was vooral gebruikmaken van de technische hulpmiddelen van deze tijd: netflix, playstation, facetime. Maar ik heb niet alleen maar naar een scherm gekeken. Ik heb in die twee weken ook een aantal boeken gelezen. Vrienden van me buiten het volleybal om deden praktische dingen voor me. Zij kwamen ongeveer om de twee dagen maaltijden brengen, boodschappen afleveren en een praatje maken. Vooral dat laatste was heel welkom. Op anderhalve meter afstand en mét mondkapjes op.”

>> Hoe gaat het nou verder voor jullie in de competitie? De thuiswedstrijd tegen Katowice voor komend weekend ligt er alweer uit. Moeten jullie nu tot 14 november wachten op de uitwedstrijd bij Asseco Resovia Rzesów?

Robbert Andringa: De Plusliga bekijkt geloof ik per week wie er beschikbaar zijn. Zo is onze tegenstander van aankomende zondag net in quarantaine. Er wordt dan gekeken naar welk team beschikbaar is om op dat moment tegen te kunnen spelen. Op dit moment weten we nog niet zeker wie dat zal zijn. Maar als het goed is, spelen we deze zondag al wel onze eerste wedstrijd.”

Volleybalkrant.nl woensdag 4 november / Foto Indypol AZS Olsztyn

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *