Nieuwe Ajacied al wel van waarde voor Apeldoornse amateurclubs; Berghuis laat kassa andermaal rinkelen voor WSV en AGOVV

By | 2 september 2021

Zijn toegevoegde waarde voor zijn nieuwe werkgever moet hij nog onder bewijs stellen, voor WSV en AGOVV loont de overgang van Steven Berghuis van Feyenoord naar Ajax daarentegen al dubbel en dwars. Niet voor het eerst krijgen beide Apeldoornse voetbalverenigingen opleidingsvergoedingen ter hoogte van enkele tienduizenden euro’s op hun bankrekening gestort doordat hun voormalige lid van club verandert.

De cheque voor het winnen van de Apeldoorn Cup moest WSV’s hoofdmacht afgelopen weekend verrassend aan Groen Wit laten. De relatieve schade van dit sportieve dompertje valt in het niet bij de bijdrage die de club uit de Berghuis-transfer ontvangt. Het 60-voudige incasseert de zondagtweedeklasser als zogeheten solidariteitsvergoeding voor de neo-Ajacied.

Marcel Sligter is vanzelfsprekend danig in z’n sas met dit welkome extraatje. Op bedragen wenst de voorzitter van de voetbaltak van de Apeldoornse omnisportvereniging desondanks niet dieper in te gaan. “Daar gaat onze penningmeester over. We weten ongeveer wel wat we krijgen, maar we hebben nog niets. Die info staat voor zover ik weet ook nog niet definitief op papier. We wachten gewoon af.” 

Het is al voor de derde keer dat dankzij Berghuis de zilvervloot binnenvaart aan de Voorwaarts. Bij de transfers van de Oranje-international van AZ naar het Engelse Watford (2015) en van Watford naar Feyenoord (2017) kreeg WSV al eerder haar aandeel. “We waren op de hoogte dat dat nu weer kon gebeuren. Toen er sprake was van de transfer, hebben wij zelf contact opgenomen met de KNVB over de huidige regels”, verklaart Sligter dat de clubleiding momenteel in afwachting is van de verdere financiële afwikkeling.

Ondanks dat hij de exacte hoogte van de vergoeding verzwijgt, wil WSV’s voorzitter wel kwijt dat er binnen de vereniging met zekerheid een passende bestemming gevonden wordt voor het Berghuis-geld. “Zo’n bedrag kan ons mooi helpen bij het verder structureren van de organisatie. We gaan er wel wat moois mee doen.” Of de nieuwe Steven Berghuis zich al aandient? Sligter: “Dit jaar hebben we er weer negen naar BVO’s gestuurd. Je weet het nooit, hè.”

AGOVV ontvangt minder dan de plaatsgenoot, maar met meer dan 30.000 euro nog altijd een fors bedrag voor de bijdrage die het leverde aan het opleiden van Berghuis. “Voor ons is dit een aangename meevaller. We waren zeer verrast. Natuurlijk zijn we er heel blij mee. Wij hebben veel ambities die wij de komende jaren willen verwezenlijken. Al kunnen we met dit bedrag niet de verbouwing van ons clubhuis financieren”, reageerde voorzitter Martin Maassen desgevraagd. 

Naast de twee Apeldoornse amateurclubs zien ook Go Ahead Eagles (bijna 28.000 euro) en FC Twente (meer dan 70.000 euro), de twee BVO’s waar Apeldoorns bekendste voetballer zijn eerste schreden op het professionele pad zette, een deel tegemoet van de 5,5 miljoen euro die Ajax als transfersom betaalde aan Feyenoord.


https://www.destentor.nl/apeldoorn/transfer-steven-berghuis-levert-apeldoornse-voetbalclubs-wsv-en-agovv-tienduizenden-euro-s-op~a04229c6/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *