Kwaliteitsinjectie schept verwachtingen op sportpark Berg en Bos; Jerry Cooke neemt voorlopig de honneurs waar bij AGOVV

By | 6 september 2021

Met Gerrit Brouwer op het strafbankje ging AGOVV zaterdag winnend van start in de poulefase van de districtsbeker. De trainer, die momenteel een maand schorsing uitzit als gevolg van een veel stof opwaaiende discriminatierel in maart, zag zijn manschappen vanaf de tribune plichtmatig met 3-0 zegevieren tegen het door Apeldoorner Bardy Verhoef gecoachte Oene.

Nee. Gerrit Brouwer reageerde voor aanvang van de wedstrijd resoluut. Praten over hoe hij zijn huidige situatie ervaart, wil hij niet. Er is al meer dan genoeg gezegd en geschreven over de aanleiding tot zijn schorsing. Totdat de straf achter de rug is, beperkt het lijdend voorwerp zich tot zwijgen en toekijken. Afgaande op de kwaliteitsinjectie die zijn selectie kreeg toegediend, heeft Brouwer in menig opzicht veel om verwachtingsvol naar uit te kijken.

Op het zonovergoten Berg en Bos zagen Brouwer en Jerry Cooke, die tijdelijk de honneurs waarneemt, hoe de Apeldoornse derdeklasser pas na 75 minuten het verzet van het taaie Oene brak. Patrick Jansen, tot dan toe enkel opgevallen vanwege zijn flitsende roze keeperstenue, bereikte met een verre uitgooi Steven van Es. Van Es stuurde op rechts Marco Bosz diep. Bosz stoomde op naar de goal en schoof de 1-0 binnen. In de slotfase waren Maikel van der Wijk en Van Es eveneens trefzeker voor de thuisploeg.

Aanvoerder Patrick Jansen keek naderhand tevreden terug op hoe AGOVV zich van de toch wel lastige tegenstander had ontdaan. “Na die 1-0 was het wachten op meer goals.” Gezien de in de spelersgroep verzamelde kwaliteiten verwacht de van Genemuiden overkomen goalie komend seizoen in de derde klasse B wel het een en ander van de Blauwen. “Maar dan moeten we wel iedereen fit houden.” De schorsing van zijn trainer wil de doelman niet groter maken dan dat het is. “Gerrit heeft zijn fout toegegeven en het boetekleed aangetrokken. Als zijn schorsing erop zit, dan is het goed, dan kan hij weer gewoon trainer zijn. Tot die tijd neemt Jerry het van hem over.”

Oud-prof Cooke, tweeënhalf jaar geleden gestopt als AGOVV-trainer en sindsdien in zijn vrije tijd full-time opa, stemde toe in het verzoek om Brouwer tijdelijk te vervangen. “Als zoiets je gevraagd wordt, dan help je je clubje natuurlijk uit de brand. Ik ken de schorsing van Gerrit niet inhoudelijk. In principe bepaalt hij gewoon de opstelling. Die geeft hij aan mij door. Alleen de wedstrijdbesprekingen doe ik wel op mijn eigen manier. Het blijft hoe dan ook altijd leuk om te doen. Er zit veel voetbal in deze ploeg. Maar wanneer ze straks naar Terschuurse Boys moeten, dan wordt het een ander verhaal.”

Met alleen jongens uit Oene en omgeving in zijn selectie kent Bardy Verhoef, in 2016 nota bene opvolger van Gerrit Brouwer bij VV Heerde, een zorgelozere aanloop naar de competitiestart in de derde klasse C. “Wij willen dit seizoen leuk meedoen. Wij doen het al goed als we met de middelen die we hebben in het linker rijtje eindigen. Om tegen een ploeg als AGOVV resultaat te halen, moeten wij 120 procent zijn. Toch hadden we, wanneer we wat effectiever waren geweest, in de eerste helft kunnen scoren.”

De Stentor, maandag 6 september 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *