Nieuweling Mark Berendsen geeft coach Mulderij meer opties; Mat Columbia nog niet op competitiescherpte

By | 6 september 2021

Mark Berendsen zal zijn eerste optreden aan de Winkewijert niet zo gauw vergeten. Uitgerekend tegen de club waarvan hij bijna zestien jaar het shirt droeg maakte de 27-jarige centrale verdediger zondagmiddag zijn thuisdebuut voor zijn nieuwe club. Met een 2-1 overwinning in het bekerduel was het eind goed al goed, toch liet de uitvoering nog wel het nodige te wensen over. “Het is natuurlijk mooi dat mijn eerste officiële wedstrijd voor Columbia tegen DCS is. Jammer dat het voetbal wat minder was.”

De woedeuitbarsting van trainer Willem Mulderij een aantal minuten voor het rustsignaal kwam zeker niet uit de lucht vallen. Met name in het eerste bedrijf maakte het vernieuwde hekwerk rondom het Columbia-veld een ronduit solidere indruk dan de vaste bespelers van het terrein. Kort nadat de bezoekers uit Zevenaar de leiding hadden genomen, explodeerde de doorgaans uiterst beschaafde en beheerste oefenmeester en gaf hij zijn spelers in duidelijk gearticuleerde krachttermen een niet mis te verstane wake up-call.

Volkomen terecht, vond ook de stand-in van de absente Jop van der Linden in het hart van de wat statisch ogende zwartgele defensie. “Het was ronduit zwak wat wij in de eerste helft lieten zien. Dat hebben we in de rust ook nog eens te horen gekregen. Dat we het in de tweede helft konden ombuigen, kwam omdat er toen wél hard genoeg werd gewerkt”, zo oordeelde Mark Berendsen. Dankzij Maikel Lange en Dylan de Bruin haalde een mat Columbia toch nog de volle buit binnen uit het eerste bekerduel.

De inwoner van Zevenaar, bij wie zeven seizoenen in de hoofdmacht van de tegenstander op zijn cv staan, moet bij zijn nieuwe club zijn plekje nog zien te vinden. Berendsen is zich goed bewust dat er tot aan de competitiestart nog veel verbeterd kan worden. Zowel voor de ploeg als voor hemzelf. Drie seizoenen aanvoerderschap bij DCS garanderen niet automatisch een basisplaats bij Columbia. “Ik heb in de voorbereiding al aardig wat gespeeld, maar op mijn positie staan natuurlijk niet de minsten. Maar uiteindelijk moet ik het toch zelf doen.”

Willem Mulderij was na het laatste fluitsignaal weer bedaard. “Maar als vooraf gemaakte afspraken niet worden nagekomen, kan ik echt wel boos worden. Vooral in de eerste helft speelden we heel laag in de intensiteit. Dat kan gewoon niet. Zelfs niet tegen een goed georganiseerde tweedeklasser. Je kunt wel zeggen dat het maar een bekerwedstrijd is, maar ik wil wel doorkomen in deze poule. Ik vind dat we dat aan onze stand verplicht zijn”, gaf de Columbia-coach een verklaring voor zijn onvrede.

Drie weken voor de seizoensouverture in de eerste klasse E uit in Twello bij Voorwaarts, weet ook Mulderij dat zijn ploeg nog veel stappen voorwaarts kan zetten. “We hebben een brede selectie. Vandaag waren Levi Opdam en Jop van der Linden er niet bij. Je ziet dat Mark de positie van Jop moeiteloos kan invullen. De opties zijn goed.”

De Stentor, maandag 6 september 2021Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *