Mheenpark als vaccinatielocatie, maar waar moeten de eredivisiezaalvoetballers van AGOVV heen?

By | 10 september 2021

AGOVV Futsal begint vrijdag aan het nieuwe eredivisieseizoen met de lastige uitwedstrijd bij FC Marlène in Heerhugowaard.  Op personeelsvlak zijn er nauwelijks problemen, maar in logistiek opzicht moet de komende weken wel worden geschipperd. Op z’n vroegst in oktober kunnen de zaalvoetballers pas weer terecht in thuisbasis Mheenpark, want die sporthal fungeert nu als vaccinatielocatie.

In elk geval tot 1 oktober, weet Judith Rijpstra van Accres. Dan verhuist de GGD de priklocatie van Zevenhuizen naar de Laan van het Omniversum. Pas daarna kunnen zaalsporters er weer terecht. Dat heeft tot gevolg dat de Apeldoornse eredivisionist de oorspronkelijk voor 17 september geplande thuispremière tegen HV/Veerhuys al moest verplaatsen naar 22 oktober.

Volgens woordvoerder Gino Sergio bestaat er momenteel nog onduidelijkheid of het thuisduel van 3 oktober tegen FCK/De Hommel al dan niet in Zevenhuizen kan plaatsvinden. ,,Concreet heb ik er nog niets over gehoord. We hebben te horen gekregen dat we mogelijk naar een andere hal moeten. Ik denk dat we dan weer naar het Zuiderpark gaan. Zoals bekend is er in Apeldoorn sprake van een krapte qua sporthallen. De Welgelegenhal, onze trainingshal, is in elk geval niet geschikt voor het spelen van wedstrijden.”

Accres laat weten dat het ook afhankelijk is van wat er wordt besloten op de persconferentie van het kabinet omtrent de coronamaatregelen. Die staat gepland op 20 september. ,,Het plan was om vanaf oktober de zalen weer vrij te hebben en dat de GGD dan het Mheenpark verlaat. Dat staat nu nog steeds zo op het programma, maar we weten natuurlijk niet wat er de komende weken kan en gaat gebeuren”, zegt Rijpstra. ,,We zijn afhankelijk van wat er door het kabinet wordt besloten op 20 september. We hebben in elk geval nauw contact met iedereen om op tijd te laten weten wat er gaat gebeuren en indien noodzakelijke naar welke locaties kan worden uitgeweken”, aldus de woordvoerder van Accres dat de gemeentelijk zaalverhuur in Apeldoorn regelt. ,,We zoeken in elk geval naar een passende oplossing.”

Het samenstellen van een eredivisiewaardig eerste team bezorgt de verantwoordelijken minder hoofdbrekens, verduidelijkt Sergio. ,,Onze selectie is nagenoeg ongewijzigd gebleven en krijgt steeds meer een Apeldoorns-regionaal gezicht. Dat is precies zoals we het voor ogen hadden toen we twee jaar geleden begonnen. Aangezien we door corona zo lang stil hebben gestaan, zal iedereen weer helemaal op nul moeten beginnen. Het zal bijschakelen zijn voor degenen zonder eredivisie-ervaring, maar we zijn overtuigd dat we ons met deze ploeg moeten kunnen handhaven.”

Om de concurrentiepositie met eredivisietoppers op de lange termijn te verbeteren, valt er volgens Sergio in Apeldoorn nog veel te verbeteren. ,,Sponsoren aan ons binden blijft een moeilijk verhaal. De echt grote vis die we nodig hebben, ontbreekt. Ik kan niet in de portemonnee van anderen kijken, maar de topclubs hebben misschien wel het tienvoud te besteden van wat wij hebben. Die hebben budgetten waar wij alleen maar van kunnen dromen.”

De Stentor vrijdag 10 september 2021

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *