Jeugdig WSV heeft volop toekomst, maar geen afmaker

By | 21 september 2021

Met een 1-1 gelijkspel tegen Schalkhaar kwalificeerde WSV zich relatief eenvoudig voor de knock-out fase van de districtsbeker. Het voornaamste winstpunt van het heropstarten na de lange voetballoze periode schuilt er voor trainer Jordy Vakkert vooral in dat hij kan terugvallen op een klein contingent talenten uit eigen jeugd dat zich quasi moeiteloos staande houdt. Het afsluitende pouleduel bracht alleen een schrijnend gebrek aan stootkracht aan het licht.

Wanneer Niels Verschuur in de blessuretijd het vizier iets meer op scherp had gehad, had WSV de zege tegen Schalkhaar maar zo in de schoot geworpen gekregen. Arbiter Klopman overzag buitenspel, waarna de WSV-invaller zich op zijn beurt verkeek op waar Schalkhaar-goalie Lukassen stond. Zo bleef het 1-1. Trainer Vakkert kon er vrede mee hebben. “In principe zijn we nu allebei door. Alles valt of staat met een doelpunt, hè. Als die bal erin gaat, win je ook nog. En winnen is altijd de beste doping die er bestaat. Ons voetbal is op zich vrij verzorgd. Als je me vraagt wat er nog aan mankeert, dan is het dat we in de laatste fase voor de goal een stukje creativiteit tekortkomen.”

Met keeper Largo Karrenbelt, Jesse Grabijn, Dylan Katerberg, Dani Schaufeli, Jorrel Herboldt en Mattijs Gijse stelde de WSV-trainer zondag liefst zes spelers op die na het jaar 2000 het levenslicht zagen. Wat de tweedeklasser wél lukt daarin slagen de hoogst spelende clubs ter plaatse veel minder, namelijk het structureel aanvullen van de selectie van het eerste elftal met talent uit eigen gelederen. Het speelt momenteel dan wel een klasse lager, maar met een selectie die voor 85 procent bestaat uit spelers uit eigen jeugd ligt WSV feitelijk mijlenver voor op plaatsgenoten csv Apeldoorn en Columbia.

De tussentijdse contractverlenging van procesbewaker Vakkert in augustus getuigt in dat kader van continuïteit. De 35-jarige trainer zal in elk geval de komende twee seizoenen proberen de ploeg en alle spelers beter te maken én de aanvoer van talent vanuit de eigen jeugd verder te stroomlijnen. De nieuwe overeenkomst behelst niet voor niets een optie voor nog een derde jaar. Het raamwerk staat. WSV 2.0 staat stevig in de steigers. Want ondanks dat de afgelopen twee seizoenen door de coronapandemie een voortijdig einde kenden, slaagden Vakkert en zijn assistent Piet Panman erin een hecht collectief te smeden dat in staat moet worden geacht elke willekeurige tegenstander een hoogst onaangename middag te bezorgen. Het onverzettelijke zit nou eenmaal in het dna van de club opgesloten.

Of zijn jonkies al volwassen genoeg zijn om komend seizoen de ‘grote jongens’ in de tweede klasse I serieus partij te bieden, durft Vakkert niet te zeggen. “Ik kan alleen oordelen over die vier tegenstanders die we vorig jaar gehad hebben. Met clubs uit de Achterhoek treffen we denk ik toch andersoortige verenigingen dan we in 2J gewend waren. Tegen een club uit Enschede is het anders, dan wanneer je in Varsseveld speelt. Ik heb het idee dat er in Twente wat meer gevoetbald wordt. Voor mezelf leg ik de lat wel hoog en mik ik op een top-5 klassering.”

De Stentor maandag 20 september 2021

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *