AGOVV Futsal neemt volle buit mee uit Zeeland

By | 25 september 2021

De zaalvoetballers van AGOVV hebben vrijdagavond hun eerste overwinning geboekt in het nog prille eredivisieseizoen. Na het pak slaag van twee weken geleden op de openingsspeeldag bij FC Marlène bleven de Apeldoorners in Vlissingen hekkensluiter Groene Ster met 2-3 de baas.

De bijna 240 kilometer lange reis van Apeldoorn naar Vlissingen vormde geen beletsel voor de enigszins gehavende ploeg van Serkan Kav. “Ik miste zes mensen. Normaal ga je met twaalf man naar een uitwedstrijd. Wij hadden vandaag zeven spelers en twee keepers. En dat merk je aan het eind van de wedstrijd conditioneel wel. Het ging moeizaam. Kijk je naar de kansen die we gehad hebben, dan was onze overwinning zeker verdiend”, verklaarde AGOVV’s coach na afloop.

AGOVV Futsal toonde in de verste uitwedstrijd van de eerste fase van het seizoen veerkracht nadat het tot twee keer toe op achterstand kwam. Nadat Zaroiouh in Sporthal Baskensburg de score had geopend in het voordeel van de thuisploeg, bracht Yasin Erdal de bezoekers op slag van rust op gelijke hoogte. Ondanks twee opgelegde kansen in het begin van de tweede helft, kwamen de Blauwen door toedoen van Sandee opnieuw op achterstand. Dankzij twee goals van Ismar Maglajlic gingen de drie punten alsnog mee naar Apeldoorn. Een lekkere opsteker met de lange thuisreis in het vooruitzicht.

“Vijf seconden voor de rust maakte Yasin uit een vrije trap gelijk. Dan ga je in elk geval met een goed gevoel de rust in. Toen we weer achter kwamen, konden we terugvallen op onze ervaren spelers. We hebben onze tactiek omgegooid. Die winnende goal viel doordat Ismar heel fel op de bal verdedigde. Groene Ster probeerde het in de slotfase met een meevoetballende keeper. We hebben echter niets meer weggeven”, constateerde de winnende coach tevreden.

AGOVV’s eerstvolgende wedstrijd is op vrijdag 1 oktober in de eerste ronde voor de beker. Daarin treft het team van Kav het niet. Het mag namelijk wederom op bezoek in Heerhugowaard bij FC Marlène, waar het bij de competitiestart op 10 september met 9-1 een gevoelige draai om de oren kreeg.

Voor hun eerste thuiswedstrijd op zondag 3 oktober tegen FCK/De Hommel wijken de Blauwen uit naar sporthal Zuiderpark. In de Mheenhal, die de afgelopen maanden dienst heeft gedaan als vaccinatielocatie, kunnen Kav en zijn manschappen nog niet terecht. “Naar wat ik heb begrepen kan dat wel november worden, maar mij maakt het ook niet uit waar wij spelen”, aldus de AGOVV-coach.

Foto: agovv.nl

www.destentor.nl zaterdag 25 september 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *