Jan ten Hove weer als vanouds langs de lijn namens RTV Apeldoorn

By | 27 september 2021

Voor een voetbaldier dat als jong ventje bij Sportclub Enschede nog samenspeelde met de legendarische Abe Lenstra waren de afgelopen anderhalf jaar geen pretje. Jan ten Hove (81) vond het heerlijk dat hij zondag weer als vanouds langs de lijn commentaar mocht leveren.

Zoals hij het al dertig jaar doet, zat de voormalig voetbalbestuurder én bovenal liefhebber aan de Landdrostlaan namens RTV Apeldoorn langs de lijn om live verslag te doen van de topper in de ‘Apeldoornse Bundesliga’ tussen Groen Wit ’62 en Apeldoornse Boys. Alsof hij nooit weg was geweest. De lange voetballoze periode deed geen enkele afbreuk aan de gedrevenheid waarmee de graag geziene gast bij elke club het thuisfront al sinds jaar en dag informeert over wat zich op de plaatselijke velden afspeelt. Ten Hove had er zichtbaar zin in. Hij leefde mee als vanouds. Tussendoor vrolijk keuvelend met bekenden die hij door de gedwongen coronapauze lange tijd niet had gezien of gesproken.

De vrijwilligers van RTV Apeldoorn weten van geen ophouden en blijven voorzien in een behoefte. Ondanks dat de jarenlange licentiehouder in het voorjaar de licentie verloor om lokale radio- en tv-uitzendingen te mogen verzorgen, zijn Ten Hove c.s. dit voetbalseizoen voornemens door te gaan met het populaire wekelijkse programma ‘Apeldoorn Sport’. Terwijl Valouwe Media Stichting (VMS) het aan haar toegekende subsidiegeld bijna een half jaar later nog altijd niet in daden en uitzendingen omzet, blijft Radio Apeldoorns nestor samen met andere coryfeeën als Dick van Bloemendal, Belinda Kerkhove en Gerard Phylipsen in balbezit. Via internet kunnen de thuisblijvers ook het nieuwe voetbaljaar weer beluisteren hoe alle Apeldoornse clubs het er vanaf brengen.

“We gaan er weer voor. Eigenlijk had ik op m’n tachtigste willen stoppen. Maar ach, dat zijn ook maar getallen. Vanaf vandaag sta ik weer elke week langs de lijn”, sprak Ten Hove toen hij in de rust van de wedstrijd eventjes een adempauze nam.

Hoewel hij zijn wekelijkse uitstapjes naar de velden miste, had Ten Hove de afgelopen anderhalf jaar voldoende om handen. “Ik heb geholpen bij de aanleg van het mountainbikepark in het Orderbos. Onkruid gestoken. Joh, je wilt niet weten hoe hard dat groeit. In februari heb ik m’n memoires geschreven. En dan zing ik ook nog bij het matrozenkoor. Dat lag ook stil, maar inmiddels hebben we alweer vier of vijf optredens gehad.”

De Stentor maandag 27 september 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *