Eerst natgeregend op het veld, daarna afgedroogd in de zaal

By | 4 oktober 2021

Het spelen van twee officiële zaalvoetbalwedstrijden op topniveau binnen een tijdsbestek van 45 uur vreet al veel energie van spelers. In de selectie van AGOVV Futsal kwam er zondagmiddag ook een aantal eerst in actie met z’n eigen amateurclub op het veld om aansluitend in de zaal aan te treden tegen FCK de Hommel. Grotere voetballiefhebbers zijn moeilijk voorstelbaar. Je eerst 90 minuten buiten laten natregenen en daarna afgedroogd worden in de zaal…

Vrijdagavond kende het bekertoernooi voor AGOVV Futsal een vroegtijdig einde bij FC Marlène. In tegenstelling tot de eerste competitiewedstrijd drie weken eerder was er ondanks de uitschakeling wel degelijk sprake van progressie bij de Apeldoornse eredivisionist. Werden de equipe van coach Serkan Kav op 10 september met een 9-1 nederlaag naar huis gestuurd, ditmaal hield ze de schade beperkt tot 4-3.

De eerste wedstrijd voor eigen publiek – dat niet toegelaten was – verliep minder voorspoedig. In sporthal Zuiderpark, de uitwijklocatie omdat de vaste thuishal Mheenpark niet beschikbaar was, strafte de tegenstander uit Den Bosch slordigheden aan Apeldoornse kant genadeloos af. De dubbele cijfers bleven de thuisploeg bespaard: 1-9. Damian Verweij, koud binnen vanaf sportpark Malkenschoten, nam de eretreffer voor z’n rekening.

Rachid Boughalab was zowel vrijdagavond in Heerhugowaard als zondag in de vroege avonduren in sporthal Zuiderpark van de partij namens AGOVV Futsal. Eerder op de zondagmiddag stond hij 80 minuten op het veld in het shirt van vierdeklasser Apeldoornse Boys tegen De Hoven.

“Bij Apeldoornse Boys ben ik er eerder uit gegaan omdat ik wat last had van m’n lies. In de zaal hadden we niet genoeg spelers. We hebben iedereen nodig. Je kunt in de zaal niet met vier spelers een wedstrijd spelen. Damian speelde vanmiddag ook eerst op het veld. Ismar Maglajlic heeft met Voorwaarts meegedaan. En Dylan de Bruin met Columbia, maar ik hoorde dat hij geblesseerd is geraakt. Nu viel het te combineren, maar het is alles behalve ideaal. Als het gelijktijdig zou zijn, moet je een afweging maken. Met alle respect, maar Apeldoornse Boys is vierde klasse, in de zaal eredivisie”, is de aanvoerder van AGOVV Futsal duidelijk in zijn voorkeur.

Verliezen van een subtopper als FCK de Hommel kan daarentegen de beste overkomen, stelde Boughalab. “Als iedereen fit is, hebben we misschien een kans. Pak je een punt tegen zo’n ploeg, dan is het mooi meegenomen. Vrijdag krijgen we Den Haag. Dat is een tegenstander van wie we in principe moeten kunnen winnen. We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd bekijken. Maar we hadden vandaag niet met 9-1 hoeven verliezen. Ik vond het een beetje geflatteerd. Qua kansen lieten we het afweten. Zij benutten ze wel, wij niet.”

De Stentor maandag 4 oktober 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *