Draisma Bouw en Pouw Apeldoorn bouwen aan een nieuwe vestiging; Autodealer introduceert eerste VAG one-stop-shop concept van Europa

By | 7 oktober 2021

Pouw Apeldoorn is vanaf december de eerste VAG-dealer in Europa met het zogenaamde one-stop-shop concept. Na voltooiing van de door Draisma Bouw aangestuurde verbouwing wordt het Apeldoornse bedrijf de eerste VAG-dealer met Volkswagen-, SEAT- én ŠKODA-showrooms op één en dezelfde locatie. Een centrale servicebalie en een hightech magazijn vervolmaken het innovatieve alles-in-één project.

Een enthousiaste Robert van Barneveld verwacht een positieve uitwerking van de make-over die Pouw Apeldoorn ondergaat. Terwijl de werkzaamheden nog in volle gang zijn, is de algemeen directeur al zo trots als een pauw. “Het one-stop-shop concept maakt het ons mogelijk om krachten te bundelen. Je krijgt veel meer synergie. In Apeldoorn-Noord hebben we nu nog ons ŠKODA-filiaal. Per 1 december zit alles onder één dak aan het Ambachtsveld. Dan hebben we voor Apeldoorn één grote campus waar al onze merken vertegenwoordigd zijn. Dan wordt dit voor Pouw het eerste filiaal waarin alle merken op één locatie vertegenwoordigd zijn.”

Meer nog dan momenteel al het geval is geeft Pouw Apeldoorn na de afronding van de bouwwerkzaamheden geheel nieuwe dimensies aan de beleving van haar Volkswagen-, SEAT- én ŠKODA-klanten. De moderne uitstraling die de buitenkant van het pand krijgt, werkt al uitnodigend. Eenmaal binnen vinden klanten alle benodigdheden die zij zoeken. De bezoeker van het gemoderniseerde complex kan zich eerdaags exclusief laten onderdompelen in de wereld van zijn eigen favoriete automerk. De fonkelnieuwe in-stores leveren per merk geheel nieuwe ervaringen op.

Het spreekt voor zich dat Pouw Apeldoorn volop inzet op duurzaamheid en de laatste innovatieve technieken. Volkswagen-, SEAT- of ŠKODA-bezitters kunnen hun dierbare voertuig met een gerust hart aan de deskundige zorg van de onderhoudsmedewerkers van Pouw Apeldoorn toevertrouwen. De service blijft als vanouds. Dankzij een eigentijdse centrale werkplaatsreceptie kan Pouw Apeldoorn zijn klanten zelfs nóg sneller en accurater van dienst zijn. Het nieuwe hightech magazijn draagt eveneens bij aan een efficiëntere dienstverlening. De leden van de onderdelendienst zijn in staat om iedereen razendsnel behulpzaam te zijn. Voor ieder Volkswagen-, SEAT- of ŠKODA-model hebben zij de gewenste onderdelen en accessoires op voorraad.

De verbouwing bij Pouw Apeldoorn is opnieuw een mooi praktijkvoorbeeld van hoe twee vooraanstaande Apeldoornse ondernemingen lokaal zakendoen. Dat het twee leden betreft van de Businessclub Dynamo, maakt het een extra leuke bijkomstigheid. Met dit project maken Pouw, dat als bedrijfsmotto de term ‘Samen vooruit’ hanteert, en Draisma, dat zweert bij ‘Samenwerken als sleutel tot het beste resultaat’, actief werk van hun bc-lidmaatschap.

Ook vestigingsmanager Ernst-Jan Zevenbergen is zeer te spreken over de voortvarende aanpak waarmee Draisma te werk gaat. “Het mooie is dat de bedrijfsvoering gewoon kan doorgaan, terwijl ons halve pand op z’n kop staat. Er wordt snel geschakeld. In de eerste week van juni is de verbouwing begonnen. In december moet het klaar zijn.”

Kees van Buuren, namens de aannemer bij het project betrokken, probeert het in Draisma gestelde vertrouwen niet te beschamen. “Verbouwen is ook een vak, hè. Dertig jaar terug hebben wij dit onderkomen al gebouwd. Inmiddels zijn die oude vertrouwde banden weer aangehaald. Het is mooi om te zien dat wij op zakelijk gebied elkaar de bal weer toe kunnen spelen.”

De gezamenlijke aanwezigheid bij activiteiten van de Businessclub Dynamo verstevigt de prima onderlinge verstandhoudingen. “Als Pouw zijnde zijn we daarin graag actief. We proberen heel zichtbaar te zijn. In 2019 hebben we samen met drie andere businessclubleden een car date georganiseerd. Dat was in samenwerking met Go Ahead Eagles, waar wij ook actief zijn”, vertelt salesmanager Ingo Klieverik.

Kees van Buuren: “Zij hebben bij die gelegenheid een aantal auto’s gesponsord. De businessclub kan altijd een beroep doen op Pouw. Daar zijn we heel blij mee.”

Magazine Businessclub Dynamo najaar 2021 / Foto Pouw Apeldoorn

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *