Vlaggenschip Draisma Dynamo-dames vaart wel bij steun van technische groothandel; Maximaal resultaat dankzij Mastermate Brinkman

By | 7 oktober 2021

De naam van het bedrijf stond al enkele jaren prominent op de shirts vermeld. Als welkome toegift verbond Mastermate Brinkman zich voor de duur van drie jaar als hoofdsponsor aan het Dames-1 team van Draisma Dynamo. Teammanager Ernst Lettink noemt de support van de technische groothandel onontbeerlijk bij het streven om op topniveau te kunnen presteren. “Zonder Mastermate en onze andere shirt- en broeksponsoren zouden wij dit seizoen niet in de eredivisie kunnen volleyballen. Mastermate maakt het mogelijk dat wij ons huidige programma kunnen volgen. Daarom zijn wij heel blij met hun steun. En de slogan ‘samen voor uw maximale resultaat’ past hier uitstekend bij.”

Richard Brinkman, samen met broer Chris directeur/eigenaar van onder andere de Apeldoornse vestiging van Mastermate, vertelt dat het sponsorschap van de Draisma Dynamo-volleybalsters voortvloeit uit een stukje maatschappelijke betrokkenheid. Dat de ‘Mastermate-equipe’ komend seizoen in de eredivisie de krachten gaat meten met de beste clubs van het land, vervult de hoofdsponsor met trots. “Dat is gaaf natuurlijk. Als bedrijfsleven in Apeldoorn en omgeving moeten we zorgen dat we dat stimuleren.”

De gebroeders Brinkman vergeten niet waar ze vandaan komen. “Wij voelen ons betrokken bij de regio. Wij ondersteunen graag maatschappelijke initiatieven. Dat is ingegeven uit ideëel perspectief. De dames van Draisma Dynamo zijn een goed voorbeeld. Vanuit onze maatschappelijk visie vinden we dat sport steun verdient, damessport in het bijzonder. ‘Er moet meer in de sport meer gelijkheid komen, zijn wij van mening. Dynamo heeft ook een goede businessclub. Het netwerk is goed. Het is fijn om daar bij te horen. We zijn ook al geruime tijd begunstiger van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Daar hebben we een heel goed gevoel bij. We wonen niet voor niets op de Veluwe. Toevallig hebben wij de toegangscontrole voor het park geregeld, maar dat was niet onze primaire insteek. Wij waren op dat moment al begunstiger. We vinden natuurbeheer heel belangrijk.” 

De specialist in ijzerwaren, gereedschap, hang- en sluitwerk, persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) en bouwgerelateerde artikelen gaat in heel Nederland voor het maximale resultaat, verkondigt de directeur. “Mastermate is een coöperatie van familiebedrijven. Als Mastermate Brinkman maken wij daar deel van uit. Wijzelf hebben tien vestigingen, Mastermate heeft er in totaal 41. Als geheel heeft Mastermate ongeveer 650 medewerkers. Daar hoort ook het distributiecentrum bij. In Apeldoorn hebben wij een stukje Mastermate en een stukje Brinkman. Er kan hier zo’n 50 man aan het werk zijn. Dat varieert, dat loopt nogal door elkaar.”

“De coöperatie is in 1998 opgericht om onze klanten landelijk te kunnen bedienen. Als technische groothandel leveren we alles voor de bouw. Particulieren zijn welkom, maar wij richten ons in de eerste plaats op professionele bouwbedrijven. Draisma, Veeneman, Hollander en Steven Jansen zijn kind aan huis bij ons, allemaal leden van de Businessclub Dynamo. Alle vestigingen hebben hetzelfde assortiment en een gezamenlijke distributie. Het distributiecentrum bevindt zich in Zoetermeer. Omdat we relatief veel kleine materialen hebben, kan dat heel goed vanuit één punt”, aldus Brinkman.

De coronaperiode kende voor zijn onderneming geen al te nadelige gevolgen, meent de eigenaar. “Het enige waar wij tijdens het begin last van hebben gehad, was met woningcoöperaties die streng zijn geweest in hun onderhoudsbeleid en plotseling alles stopzetten. In die periode wist niemand wat er stond te gebeuren. Vorig jaar was daarom net iets beter dan 2019. Dit jaar gaat het daarentegen veel beter dan in 2020. Omdat het in de bouw goed gaat, zie ik de toekomst voor ons rooskleurig in. Er bestaat een schreeuwend tekort aan woningen. Er moeten heel veel huizen worden gebouwd. Daarop zal de komende jaren de focus gericht zijn.”

De toenemende digitalisering gaat aan het bedrijf evenmin ongemerkt voorbij, merkt Brinkman op. “We proberen in te springen op nieuwe initiatieven. Onze webshop is daarvan een mooi voorbeeld. E-commerce wordt steeds belangrijker. Hoewel het nog niet heel hard gaat, zien we het wel toenemen. We hebben inmiddels zelfs al een eigen bestel-app, waarmee je binnenkort kunt scannen in de winkel. Met duurzaamheid en circulariteit zijn we ook heel fanatiek bezig. Maar waar wij ons het meest in onderscheiden, is dat wij heel ver gaan in ons advies. Wij nemen een klant zo heel veel werk uit handen. We denken graag samen met de klant hoe we iets beter kunnen doen. Zo komen we samen verder.”

Het assortiment, het verstrekken van deskundige adviezen en het leveren van doordachte oplossingen bij de aanpak van bouwprojecten geeft Mastermate Brinkman ijzersterke troeven in handen, stelt Richard Brinkman. “Op die manier kunnen we ook andere mooie dingen doen, zoals de dames van Draisma Dynamo ondersteunen.”

Magazine Businessclub Dynamo najaar 2021 / Foto Imre Csany

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *