Underdog uit Wenum-Wiesel bijt stevig door, WWNA blijft ook Robur et Velocitas de baas

By | 11 oktober 2021

WWNA beleeft een onvervalste droomstart in de derde klasse D. Op felheid blufte en troefde de stuntploeg uit Wenum-Wiesel zondagmiddag zelfs het sterker geachte Robur et Velocitas af en nestelt het zich na drie wedstrijden met negen punten aan de kop van de ranglijst.

Ras-optimisten uit Wenum-Wiesel die vooraf hadden verklaard dat WWNA na twee speeldagen in de derde klasse D hoger geklasseerd zou staan dan Robur et Velocitas, waren waarschijnlijk in heel Noord-Apeldoorn niet helemaal voor vol aangezien. Natuurlijk moest wel in acht worden genomen dat de titelfavoriet uit Kerschoten door de afgelasting van de uitwedstrijd bij Activia in de vorige competitieronde niet binnen de lijnen kwam en ook nog enkel punt had ingeleverd. Het veranderde niets aan die zes punten op het conto van WWNA. Die stonden er maar mooi, die nam niemand ze meer af.

Het is voor WWNA-supporters jammer dat de stand niet op Teletekst staat vermeld, anders hadden ze er een screenshot van kunnen maken en het als tastbaar bewijs van de het succesvolle competitiebegin van hun ploeg mogen inlijsten. Dat het nóg doldriester zou worden en hun WWNA na drie wedstrijden op negen punten zou staan, hadden zelfs de grootste ras-optimisten in hun stoutste dromen nooit voor mogelijk gehouden. Het gebeurde zondagmiddag echt. Na een heuse topper op derde klasse-niveau stapten aanvoerder Jelte Drost en zijn medestrijders aan de Anklaarseweg als winnaars van het veld. Door treffers van Nick Agten, Kristiaan Bax en Maurice van Kampen hadden de underdogs zich ook succesvol vastgebeten in Robur.

Iets voor vieren bejubelden de talrijke supporters uit Wenum-Wiesel en Noord-Apeldoorn, die nadrukkelijk aanwezig waren, de 3-2 overwinning alsof WWNA zojuist kampioen was geworden. “Zo voelt het ook wel een beetje. Voor corona hadden we nog nooit een wedstrijd in de derde klasse gewonnen. Na Overwetering en Turkse Kracht winnen we nu ook van Robur. Dit had echt niemand verwacht”, kon Jelte Drost een enorme glimlach niet onderdrukken.

De WWNA-captain vertelde hoezeer de ploeg erop gebrand was om juist tegen de buren uit Kerschoten sterk voor de dag te komen. “We hebben hier de hele week naartoe geleefd. Voetballend ga je het niet redden tegen Robur, dat wisten we. Maar we hebben het wel zelf afgedwongen. Zij hebben misschien tachtig procent balbezit gehad. Verdedigend hebben ze zwakke punten. Dat hadden we vooraf al op beelden gezien. En als je dan de jeugd en de spelers van het tweede elftal langs de kant hoort zingen, dan helpt dat zeker. Al is het niet zo dat we nu ineens denken aan een kampioenschap of zo”, laat Drost zich na de drie zeges successie niet verleiden om te gaan zweven.

Evenals zijn aanvoerder beseft ook Sven Slop zich terdege dat het seizoen pas begonnen is. Een betere start had de bij WWNA debuterende trainer zich desondanks niet kunnen wensen. “Het is een heel verschil van hoe een supporter of een trainer ergens naar kijkt. Toch zie je bij mij een glimlach van oor tot oor. Het is heel bijzonder wat dit ploegje uit zichzelf naar boven haalt. Vlak voor tijd hadden we misschien wat geluk met een bal op de lat. Zelf hadden wij daarvoor een vierde, vijfde of zesde goal kunnen maken. Als je met minder balbezit meer kansen krijgt, doe je het goed. We moeten het van wedstrijd tot wedstrijd blijven bekijken. Natuurlijk is het fijn om al van twee titelkandidaten te hebben gewonnen. We richten al onze pijlen nu eerst op Albatross.”

De Stentor maandag 11 oktober 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *