AGOVV Futsal kan snelle voorsprong niet vasthouden in Amsterdam

By | 16 oktober 2021

AGOVV Futsal heeft geen goed vervolg kunnen geven aan de 9-2 overwinning op zvv Den Haag. In de uitwedstrijd bij asv LEBO wist de Apeldoornse eredivisionist een snelle voorsprong niet tot het einde toe vast te houden.

In de eerste helft hield AGOVV Futsal zich vrijdagavond aanvankelijk prima staande in de sporthal van het Calvijn College in Amsterdam-Sloterdijk. Het nam zelfs brutaal een voorsprong. Jean Matitaputty, vorige week al drie keer trefzeker tegen Den Haag, opende al na twee minuten de score. De Amsterdammers draaiden hun achterstand nog voor de rust om in een 3-1 voorsprong. In de tweede helft bouwde de landskampioen van 2016 de score uit naar 7-2. Rachid Boughalab scoorde tegen.

“We hebben les gekregen in effectiviteit. We hebben wel de kansen gekregen. Wij benutten ze niet. LEBO doet dat wel. Dat heeft ons de kop gekost. Waar ik wel boos op ben, is hoe we goals tegenkrijgen. Er worden vooraf afspraken gemaakt. Die worden niet nagekomen”, noemde coach Serkan Kav de oorzaken voor de nederlaag.

AGOVV Futsal speelt de komende twee wedstrijden thuis. Wanneer HV/Veerhuys (22 oktober) en BE’79 (29 oktober) in sporthal Mheenpark verslagen worden, mogen de Blauwen verder blijven hopen op een klassering bij de eerste acht in de eerste fase van de competitie, die recht geeft op plaatsing voor de kampioenspoule.

destentor.nl zaterdag 16 oktober 2021 / Foto Rene Hulshoff

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *