AGOVV Futsal juicht te vroeg tegen HV/Veerhuys

By | 23 oktober 2021

Een Top-8 klassering in de eredivisie dreigt langzaam uit zicht te raken voor AGOVV Futsal. Bij een overwinning in de thuiswedstrijd tegen HV/Veerhuys hadden de Apeldoorners de blik omhoog mogen richten. Ze juichten vrijdagavond evenwel te vroeg. Een 3-1 voorsprong veranderde in het tweede gedeelte van de tweede helft in no-time in een 4-5 nederlaag.

“Ik word er gek van. Sta je met 3-1 voor. Je geeft tot aan dat moment nauwelijks kansen weg. Dan valt die 3-2 veel te snel. Door een schot dat houdbaar leek. Van de mentale break die we daarvan krijgen, maakt Veerhuys gebruik. Zo geef je het binnen een paar minuten weg. Het is te simpel. Dat mag niet op dit niveau. Dat wordt afgestraft”, vatte de stevig balende coach Serkan Kav in een paar zinnen samen hoe zijn manschappen het verlies over zichzelf afriepen.

In een tactisch schaakspel kon de geconcentreerd spelende thuisploeg terugkijken op een prima eerste helft. De AGOVV’ers lieten zich niet van de wijs brengen door een vroege achterstand. De 1-1 gelijkmaker van Jamarro Diks was zelfs van een ongekende schoonheid. Een diagonale streep vanaf links halverwege de Hoornse helft strak in de rechterbovenhoek. De Veerhuys-goalie hoorde de bal alleen maar langs zijn oren suizen. Maakt een speler van Ajax in de eredivisie op het veld zo’n doelpunt, dan wordt het wekenlang op televisie herhaald.

Het werd zelfs nog mooier voor de Apeldoorners. Een vijftal minuten na de hervatting liepen ze door twee treffers kort na elkaar van Dylan de Bruin zowaar uit naar 3-1. AGOVV Futsal slaagde er desondanks niet in de voorsprong en de concentratie vast te houden. Slechts anderhalve minuut stond het verschil van twee doelpunten op het scorebord. Minder dan vier minuten hadden de bezoekers uit Noord-Holland nodig om de score om te buigen naar 3-4 in hun voordeel.

Het vervangen van doelman Ceylan Cenik door een veldspeler in keepersshirt (Diks), om zo een man meer situatie te creëren, pakte in de slotminuten verkeerd uit. In plaats van een gelijkmaker te scoren, incasseerden de Blauwen een vijfde tegengoal. Met nog 36 seconden op de klok bracht aanvoerder Rachid Boughalab zijn ploeg weliswaar nog terug tot 4-5, daar bleef het bij voor de Apeldoornse eredivisionist.

Coach Kav wist dat zijn team een kans had laten liggen om de aansluiting naar de middenmoot van de ranglijst te bewerkstelligen. “Winnen we, dan kunnen we naar boven kijken. Willen we bij die eerste acht eindigen, dan moeten we het nu laten zien. We kunnen vanaf nu eigenlijk geen punten meer laten liggen. Volgende spelen we opnieuw thuis. Tegen BE’79. Dat wordt nóg zwaarder dan dat het vanavond tegen het Veerhuys was.”

destentor.nl zaterdag 23 oktober 2021Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *