Columbia neemt zekere voor het onzekere na coronagevallen

By | 22 oktober 2021

Een aantal coronabesmettingen binnen de selectie van Columbia haalt een streep door de voor zondag geplande uitwedstrijd van de zondageersteklasser bij STEVO. Het bestuur van de Apeldoornse voetbalvereniging heeft daartoe in overleg met de KNVB besloten.

Nadat woensdag in de loop van de dag bekend was geworden dat een speler van het eerste elftal van de vereniging positief was bevonden bij een coronatest, kwam de clubleiding meteen bijeen om te bespreken welke stappen ze het beste kon nemen om het besmettingsrisico voor teamgenoten, overige leden en tegenstanders tot een minimum te beperken. Een dag later bleken ook een andere speler en een lid uit de begeleidingsstaf geïnfecteerd te zijn geraakt. Hoe en waar het drietal de besmettingen heeft opgelopen, is niet bekend.

Het Columbia-bestuur besloot het zekere voor het onzekere te nemen: het schrapte de voor donderdagavond geplande training van de selectie alsmede de wedstrijd van de hoofdmacht in Geesteren. Omdat de KNVB eerst officieel toestemming moest geven voor het uitstellen van die wedstrijd en ook de tegenstander geïnformeerd diende te worden, kreeg de club pas vrijdagmiddag formeel de bevestiging dat de hoofdmacht niet naar Twente hoeft af te reizen.

Aankomend Columbia-voorzitter Willem Veldhoen moest als gevolg van de besmettingen al voor zijn benoeming optreden als woordvoerder van zijn club. “Het bovenliggende doel is de gezondheid van onze spelers. Als club hebben wij het standpunt dat onze leden veilig moeten kunnen voetballen.”

De voor maandag 25 oktober vastgestelde Algemene Ledenvergadering, waarbij de leden de aanstelling van Veldhoen moeten bekrachtigen, gaat wel gewoon door. Ook de overige teams van de club komen zaterdag en zondag volgens planning binnen de lijnen.

stentor.nl vrijdag 22 oktober 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *