Jonkies Draisma Dynamo leren ondanks nederlaag nuttige les

By | 22 oktober 2021

Vijf dagen mochten de dames van Draisma Dynamo nagenieten van de eerste zege sinds hun terugkeer op ‘s lands hoogste volleybalpodium. Tegen Laudame Financials VCN kon de Apeldoornse eredivisionist geen passend vervolg geven aan de zege bij Set-Up ’65. Al betekende de 1-3 nederlaag in eigen huis voor de jonkies aan Dynamo-kant alleszins een nuttige les in de harde leerschool die eredivisie heet.

Feitelijk is donderdagavond voor Draisma Dynamo pas het échte werk in de eredivisie begonnen. Tegen achtereenvolgens Laudame Financials VCN, bekerwinnaar Apollo 8, landskampioen Sliedrecht Sport, FAST en VC Sneek kunnen de pupillen van trainer Michael Beugelsdijk in een tijdsbestek van 23 dagen ontdekken wat erbij komt kijken om het hoofd boven water te houden en ervaren hoe groot de kloof met de topteams momenteel nog is.

Van enig klasseverschil met het vooraf als vijfde gerangschikte VCN was aanvankelijk nauwelijks sprake. De eerste set ging desondanks slechts nipt verloren. De verliezend bekerfinalist van de afgelopen twee coronaseizoenen uit Capelle aan den IJssel had liefst vijf setpoints nodig om het taaie Draisma Dynamo met 26-28 definitief door de knieën te krijgen. Dynamo liet zelf ook twee setpunten onbenut.

In het tweede bedrijf kon de thuisploeg geen gelijke tred houden met de gasten uit Zuid-Holland. Dat Carlijn Radstake bij de stand 4-8 de spelverdeling overnam van Lisanne Samsom maakte voor de score (15-25) in de set weinig verschil. Voor het leerproces van de 16-jarige dochter van de co-trainer zijn dergelijke invalbeurten essentieel. Hetzelfde gold voor de korte invalbeurt van de pas 15-jarige Janne Koops. De talentvolle passer/loper mocht vanaf het einde van de set eveneens nuttige eredivisie-ervaring opdoen.

Het veerkrachtige Apeldoornse ensemble herpakte zich en knokte zich dankzij een 25-22 in de derde set terug in de wedstrijd. Draisma Dynamo beloonde zichzelf niet op een vijfde set. Na 18-25 verlies in de vierde set was het over en uit. “Als wij enigszins ons niveau halen, kunnen we hier vanavond gewoon winnen. Ik vond het scorend vermogen bij ons enorm laag. De spelverdeling was ondermaats”, plaatste verliezend coach Michael Beugelsdijk na afloop een kritische nood bij het spel van zijn ploeg.

Libero Angelique Verheul vond naderhand ook dat Draisma Dynamo zichzelf engszins tekort had gedaan. “Het zat er wel in. We hebben genoeg kansen gehad. Het duurt bij ons nog te lang voordat we uit een lange serie komen. Het verschil met VCN is denk ik dat die meiden al heel lang samen spelen. Dat zie je terug. Wij zijn veel korter bij elkaar. Bij ons moet het nog beter op elkaar afgestemd raken.”

De Stentor vrijdag 22 oktober 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *