Balverliefde Jean Matitaputty op twee fronten trefzeker

By | 25 oktober 2021

Met zijn 20 jaar komt Jean Matitaputty pas kijken bij de senioren. Maar wat goed is, komt snel. Zowel voor in de zaal voor AGOVV Futsal als op het veld voor Groen Wit ’62 heeft het balverliefde talent het vizier op scherp staan.

Weinig Apeldoornse voetballers kunnen zich erop beroepen gescoord te hebben in zowel de eredivisie als de Bundesliga. Dat het de eredivisie zaalvoetbal betreft en de ‘Apeldoornse Bundesliga’  doet helemaal niets af aan het feit dat Matitaputty lekker bezig is. Evenals Rachid Boughalab van Apeldoornse Boys was de Groen Witter dit seizoen al op twee fronten trefzeker.

Al kende de productiviteit van de balvirtuoos uitgerekend in het afgelopen weekend een tijdelijke hapering. Voor AGOVV Futsal kwam de speler van het eerste veldteam van Groen Wit ’62 vrijdagavond niet tot scoren in de met 4-5 verloren thuiswedstrijd tegen HV/Veerhuys. Het enige dat de zaalvoetballer van de Blauwen zondagmiddag in een groen shirt tegen Sportclub Klarenbeek trof, was de lat.

Dat Matitaputty met de winnaar van de Apeldoorn Cup de topper in de vierde klasse F winnend afsloot, maakte veel goed. Dat niet hijzelf maar Jordy Stouten zich tot matchwinner mocht kronen, was de balverliefde rechtsbuiten om het even. Groen Wit ’62 is zeker niet alleen van hem afhankelijk, vertelde hij na afloop.

“Jordy en Michael de Zwaan schieten ze er ook in. Het was natuurlijk wel een belangrijke wedstrijd. Klarenbeek had alles nog gewonnen. Ik schoot zelf op de lat. Toen zij in de tweede helft achterin één op één gingen spelen, kregen we de ruimte om de tweede te maken. Maar we maakten het niet af”, legde de aanvaller uit waarom de Matense titelfavoriet het zichzelf onnodig moeilijk maakte en het tot het einde toe spannend bleef. 

Een voorkeur tussen voetballen in de zaal of op het veld heeft de snelle en behendige allrounder niet. “Ik doe het allebei graag. In de zaal krijg je vaker de bal, dat is een verschil. Één op één spelen, dat is mijn spel.” Aangesproken op dat hij zijn acties tegen zondagmiddag Klarenbeek meermaals iets te ver doorvoerde, reageerde Matitaputty instemmend. “Ik wil het nog weleens overdrijven. Ik moet wat zakelijker worden.”

De intuïtieve zaalvoetballer weet desondanks verdraaid goed wat hij in het huidige voetbaljaar met Groen Wit ’62 op het veld wil bereiken. “We hebben afgesproken dat we kampioen moeten worden. We hebben een sterke ploeg en gaan er alles aan doen om hogerop te komen.”

Met wat Matitaputty zich persoonlijk heeft voorgenomen, ligt hij vroeg in het seizoen ook al goed op koers. “Vooraf had ik voor mezelf de doelstelling van acht goals en twaalf assists in dit seizoen. Ik sta nu op één goal en drie assists. Dat gaat dus de goede kant op.”

De Stentor maandag 25 oktober 2021

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *