Fenerbahçe-tatoeage op kuit van keeper brengt zaalvoetballers AGOVV geluk

By | 31 oktober 2021

Om te spreken van een alles-of-niets duel was misschien wat voorbarig. Door de thuiswedstrijd tegen BE ’79 vrijdagavond met 4-3 in hun voordeel te beslissen, bewezen de zaalvoetballers van AGOVV zichzelf hoe dan ook een goede dienst. Dankzij de zege op de nummer vier van de ranglijst mogen de Apeldoorners blijven hopen om in de tweede fase van het eredivisieseizoen deel te mogen nemen aan de kampioenspoule.

Keeper Ceylan Cenik was helemaal door het dolle heen nadat Yasin Erdal net na het verstrijken van de klok vanaf het eigen strafschopgebied met een bekeken rollertje de bal in het lege doel van de tegenstander uit Berkel-Enschot plaatste. Het betekende niet de 5-3, maar de punten bleven in Apeldoorn. Drie uiterst belangrijke punten, lichtte de 36-jarige Belg met Turkse roots toe toen hij zich na eerst uit volle borst een paar strijdliederen in de kleedkamer ten gehore te hebben gebracht, meldde voor het geven van een reactie

“We willen voor de Top-8 gaan. Deze overwinning was heel belangrijk. We speelden tegen een goed georganiseerde tegenstander tegen wie het heel moeilijk scoren is. Vorige week had ik last van een kleine blessure. Als ik topfit ben, ben ik belangrijk. Dat heb je vanavond kunnen zien. Maar wat ik pak, is feitelijk niet het belangrijkste. Wat de jongens scoren, daar gaat het om”, verklaarde de oude meester dat hij alles in het werk stelt om zijn ervaring over te brengen op zijn jongere ploeggenoten.

“Die jonge gasten die we hebben, zijn goed. Zaalvoetbal is heel simpel. Je moet van je eigen sterkte uitgaan en constant hetzelfde blijven doen. Voor mij als keeper is het vooral zaak om geconcentreerd te blijven. Ik ben meer een gekke keeper. Ik heb geen schrik van de bal. Keepers zijn gelijk wijn: hoe ouder, hoe beter”, oordeelde Cenik. Meermaals bracht de gepassioneerde Fenerbahçe-fan vrijdagavond redding met beide benen. Het logo van zijn favoriete Turkse voetbalclub, dat op zijn linker kuit getatoeëerd staat, bracht zijn ploeg ditmaal geluk.

De doelman van AGOVV Futsal is in menig opzicht een bijzonder geval. Nou heten doelwachters in de regel al buitenbeentjes te zijn, de accountant uit het Belgische Beringen maakt het wel héél erg bont. Zonder dat er een noemenswaardige financiële vergoeding tegenover staat, komt hij voor elke wedstrijd en training vanuit Belgisch Limburg naar Nederland gereden. “Naar Apeldoorn is het zo’n 170 kilometer. Vanuit mijn woonplaats is dat ongeveer 1 uur en 45 minuten rijden. Ik ben zelfstandig. Zelfstandig zijn, is het schoonste van alles”, legt hij uit dat hij als eigen baas over flexibele werktijden beschikt.

Cihan Özcan, Rachid Boughalab en Yasin Erdal kende Cenik uit de Belgische zaalvoetbalcompetitie. Toen Turks collega-international Özcan hem twee jaar geleden polste of hij wat voelde voor een overstap naar AGOVV Futsal, hapte de oud-goalie van Fenerbahçe Beringen verrassend toe. “Iedereen zegt dat ik gek ben, maar ik doe het graag.”

AGOVV Futsal – BE ’79 5-3 (2-1). Doelpunten AGOVV: Joey Jejanan (2), Cihan Özcan, Dylan de Bruin, Yasin Erdal

destentor.nl zondag 31 oktober 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *