David toont geen ontzag voor Goliath, WSV brengt koploper eerste puntverlies toe

By | 31 oktober 2021

Een gelijkspel tegen het tot dusverre ongenaakbare SDOUC was mooi. Een prima resultaat. Toch werden David Spoelstra en Jordy Vakkert naderhand overmand door een dubbel gevoel. Bij zowel de verdedigende middenvelder als de trainer van WSV knaagde er iets van dat er zondagmiddag misschien wel iets meer had ingezeten dan de 0-0 tegen de opponent uit Ulft die alle vijf voorgaande wedstrijden in de tweede klasse I winnend had afgesloten.

Spoelstra, één van de WSV’ers met de langste staat van dienst, maalde niet te lang om de twee verloren punten. “Als je het positief bekijkt, zijn wij wel de eerste ploeg die dit seizoen een punt pakt van SDOUC. Achteraf is het misschien zuur dat je niet wint, maar zelfs toen we met tien man kwamen te staan hebben we het goed gedaan. Zij hebben in de tweede helft eigenlijk maar één kans gehad. Verdedigend staat het bij ons wel goed. We blijven moeite houden met scoren. Hoewel we er een paar keer dichtbij waren.”

Trainer Vakkert sloot zich bij die woorden aan. Met hoe zijn David de Achterhoekse Goliath met weinig ontzag tegemoet trad, kon hij best leven.  “Ik denk dat wanneer we er morgen naar kijken, we blij zijn met dit resultaat. Door de rode kaart van Boaz de Feijter krijg je een ander wedstrijdbeeld. Je moet dan toch wat aanpassingen doen. Uit standaardsituaties werden we daarna zelfs nog een aantal keren gevaarlijk. Of die kaart terecht was, weet ik niet. Ik kon niet goed zien wat er gebeurde. Maar er was weinig commentaar.”

David Spoelstra behoorde met zijn 29 jaar tot de oude garde die Vakkert tegen SDOUC namens WSV aan de aftrap liet opdraven. Enkel aanvoerder Ifé Oduguwa en Mark Tuijtel zagen nóg vroeger in de jaren negentig het levenslicht. Na een heel voetballeven als centrale verdediger en linksback te hebben gefungeerd, moet de blonde routinier tegenwoordig de balans bewaken op het middenveld. “Ik vervul die controlerende rol nu al een tijdje. Het is wel anders dan in de verdediging. De trainer geeft aan dat we ons als team verder moeten ontwikkelen. Hij verwacht van mij dat ik veel coach.”

De competitiestart met twee zeges, twee gelijke spelen en twee nederlagen stemt Spoelstra gematigd tevreden. “Eerlijk gezegd was ik voor het seizoen begon wat optimistischer. We moeten ons de komende weken focussen op het krijgen van aansluiting naar boven toe. We moeten wedstrijden gaan winnen. Afgelopen dinsdag oefenden we tegen Heino. Bij zo’n eersteklasser zie je meer beweging zonder bal. Dat zou bij ons misschien wel wat beter kunnen. Er zitten veel talentvolle jongens in onze selectie. Als je deze groep bij elkaar kunt houden, kan er best wat moois ontstaan.”

Ondanks tussentijdse uitstapjes naar Nunspeet, csv Apeldoorn en WHC voelt Spoelstra zich thuis aan de Voorwaarts. Hij spiegelt zich aan Columbia’s Boy Nuesink, die als veertigplusser nog wekelijks voorop gaat in de strijd. “Boy doet het nog altijd knettergoed. Dat is een mooi voorbeeld. Zolang je maar je spelplezier behoudt. Dat is het belangrijkste.”

destentor.nl zondag 31 oktober 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *