Yoël Finke stopt als keeper van Columbia, Leroy de Boer keert terug

By | 9 november 2021

Yoël Finke stopt per direct bij Columbia. De 27-jarige keeper heeft te kennen gegeven zijn maatschappelijke carrière niet langer te kunnen combineren met het hoeden van het doel van het eerste elftal. Naar een vervanger voor Finke hoefde de technische staf van de Apeldoornse zondageersteklasser niet lang te zoeken. De aan het eind van het vorig seizoen met ‘voetbalpensioen’ gegane Leroy de Boer (29) pakt de handschoen weer op.

Na slechts vier maanden komt daarmee een even onverwacht als vroegtijdig einde aan het verblijf van Yoël Finke aan de Winkerwijertlaan. Zijn persoonlijke teller blijft staan op drie wedstrijden voor de beker en vier voor de competitie. De Deventenaar, werkzaam als docent Nederlands op een middelbare school, betreurt zijn gedwongen vertrek bij de Apeldoornse club. Vanwege zijn betrokkenheid bij het opzetten van een nieuwe leerlijn bij zijn werkgever moet hij voortaan echter veel in de avonduren werken. De trainingen bij Columbia schieten er zodoende bij in.

Finke legt uit dat hij daarom in overleg met trainer Willem Mulderij met pijn in het hart besloten heeft er een punt achter te zetten. “Van de acht trainingen in de maand zou ik er misschien twee bij kunnen zijn. Ik heb met Willem gekeken of we het misschien anders in kunnen vullen. Op andere dagen trainen is helaas ook geen optie. Profvoetballer word ik niet meer, zo realistisch ben ik ook wel. Dit is puur werkgerelateerd. Ik heb een gezin, mijn werk, een huis. Ik vind het heel kloten. Er alleen op de zondagen bij blijven hangen, heeft ook weinig gezin”, verzucht de doelman.

De van het Twellose Voorwaarts afkomstige Finke volgde Leroy de Boer op. Die gaat nu op zijn beurt Finke weer opvolgen. De snelle rentree van De Boer mag gerust opmerkelijk worden genoemd. Drieënhalve week geleden bij Columbia’s thuiswedstrijd tegen BVC ’12 dook de oude nieuwe goalie al als opvallende toeschouwer op langs de lijn, inmiddels duikt hij weer als vanouds met tegenzin op trainingsavonden in de blubber. Afgelopen donderdag trainde De Boer weer voor het eerst met de groep mee. Op Facebook postte de kleur- en talentrijke doelman, die er nooit een geheim van maakte dat hij trainen niet tot zijn favoriete bezigheden rekent, een foto van zijn keepershandschoenen. Met de mededeling ‘Top handschoenen. Gas erop’, gaf het anti-trainingsbeest zowaar te kennen dat hij er zin in had.

Met Mike Koldenhof, die tegen ROHDA Raalte en Tubantia het Columbia-doel verdedigde, moet De Boer gaan uitvechten wie de opengevallen plek van Finke gaat innemen.

destentor.nl dinsdag 9 november 2021

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *