Daniel Branco de Sousa kan zich nog niet onderscheiden met Victoria Boys

By | 8 november 2021

De trainer met de misschien wel mooiste achternaam in het Apeldoornse amateurvoetbal slaagt er bij zijn eerste klus als hoofdtrainer vooralsnog niet in om naam te maken voor zichzelf en zijn ploeg. De simpele verklaring daarvoor ligt ‘m in het feit dat Daniel Branco de Sousa zondag met Victoria Boys tegen De Gazelle pas voor de vierde keer dit seizoen in competitieverband in actie kwam.

Voor Branco de Sousa is dat geringe aantal wedstrijden logischerwijs te weinig om zijn stempel te drukken op de vierde klasse F. Of de 37-jarige oefenmeester van Portugese komaf een vleugje Cristiano Ronaldo toevoegt aan het vlaggenschip van zijn club kan na nipte nederlagen tegen Beekbergen en Apeldoornse Boys alsmede een afgetekende zege op ZVV ’56 moeilijk worden beoordeeld. Het 2-2 gelijkspel tegen De Gazelle verschafte evenmin veel duidelijkheid over waartoe Victoria Boys in staat is.

Met slechts 270 minuten competitievoetbal in de benen kregen Branco’s pupillen hoe dan ook voldoende mogelijkheden om hun tweede thuisbeurt winnend af te sluiten tegen het vooraf als vierde geklasseerde De Gazelle. “Zij hebben vandaag het maximale eruit gehaald, wij hebben twee punten te weinig”, oordeelde Branco de Sousa na afloop. “We kregen een paar goede kansen, maar we vergaten onszelf te belonen.”

Vrije weekenden door het oneven aantal clubs in de afdeling en afgelastingen als gevolg van zowel overvloedige regenval als het weer gestaag oplopende aantal coronabesmettingen geven een nogal vertekend beeld van de onderlinge krachtsverhoudingen binnen de ‘Apeldoornse Bundesliga’.  Ter verduidelijking: voorafgaand aan de zevende competitieronde had Victoria Boys drie duels mínder afgewerkt dan SC Klarenbeek en Apeldoornse Boys. “Normaal kijk je elke zondag na de wedstrijd naar de stand, maar daar word je nu niet zoveel wijzer van”, stelde de Victoria Boys-trainer daarom ook.

Met een verre van optimale personele bezetting moet Branco de Sousa voorlopig roeien met de riemen die hij heeft. “Van de twintig spelers die ik had, onder wie drie keepers, heb ik vier geblesseerden. We speelden vandaag met een middenvelder in de spits. Maar ik heb volledig vertrouwen in mijn ploeg. Met onze vaste spelers kunnen we meer laten zien. Wij gaan dit seizoen sowieso voor het linker rijtje.”

De achterstand aan wedstrijden mogen de Victorianen de komende periode al dubbel en dwars inhalen. Onvoorziene en misschien wel voorziene omstandigheden voorbehouden haalt Victoria Boys donderdagavond tegen De Hoven, een week later volgt de derby tegen Groen Wit. Tussendoor ontvangt het voor de districtsbeker eersteklasser BVC ’12. “We moeten dus volop aan de bak. Gelukkig kan ik voor donderdag wat spelers lenen van het tweede”, kijkt de trainer met gemengde gevoelens vooruit naar het loodzware programma dat zijn gehavende selectie wacht.

Ook de oplopende coronacijfers baren Branco de Sousa zorgen. “Als je kijkt naar hoeveel wedstrijden dit weekend afgelast waren, dan ziet het er niet goed uit.”

De Stentor maandag 8 november 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *