Top-8 klassering verdwijnt uit het zicht voor AGOVV Futsal na 4-2 verlies in Volendam

By | 6 november 2021

AGOVV Futsal heeft de kans laten liggen om de Top-8 van de eredivisie binnen te glippen. Bij directe concurrent RKAV Volendam, dat vooraf één punt meer had, gingen de Apeldoorners vrijdagavond jammerlijk met 4-2 onderuit. Met nog vier duels voor de boeg in de eerste fase van het seizoen verkleint de Apeldoornse equipe haar kansen op plaatsing voor de kampioenspoule.

In de aanvangsfase hield AGOVV Futsal probleemloos stand in sporthal de Opperdam. Halverwege de eerste twintig minuten deden twee tegengoals kort achter elkaar alle goede bedoelingen aan Apeldoornse kant in één klap teniet. Verdedigend maakten de Blauwen bij beide treffers geen bijster sterke indruk. Door zich voor kort het rustsignaal nogmaals twee keer te laten verrassen in de omschakeling mocht het degelijke Volendam de eerste helft met een 4-0 voorsprong afsluiten.

Zodoende keek AGOVV Futsal halverwege al tegen een nagenoeg kansloze achterstand aan.  Aanvallend creëerden de gasten te weinig. In de tweede helft wisten Dylan de Bruin en Jean Matitaputty het verschil terug te brengen tot twee doelpunten. Dichterbij kwamen de Apeldoorners niet.

Coach Serkan Kav verweet zijn spelers onvolwassen gedrag bij de kinderlijk eenvoudige wijze waarop ze de goals incasseerden. “Die eerste twee goals vallen uit momenten van omschakeling. Als je zelf niet meeschakelt, mag je verwachten dat zij scoren. Kort voor rust gaan forceren, terwijl dat niet nodig was. Er was nog tijd genoeg om die 2-0 ongedaan te maken. Dat wordt dan ook afgestraft in de counter. Zo heb je vier situaties waarbij verkeerde keuzes gemaakt worden. En dan sta je met 4-0 achter. Dat is onvolwassenheid. Na rust hebben we hoog druk gezet en zelf nog twee keer gescoord. Dat is dan positief. Maar als afspraken waren nagekomen, hadden we kunnen winnen.”

Door de nederlaag blijft AGOVV Futsal negende op de eredivisieranglijst. Het zag het verschil met de Volendammers wel oplopen tot vier punten. Nummer acht HV/Veerhuys heeft twee punten meer. Met het lager geklasseerde Leekster Eagles/Amysoft (12 november, thuis), Tigers Roermond (21 november, uit) en White Stones (3 december, thuis) als eerstvolgende tegenstanders mag de Apeldoornse eredivisionist geen steekjes meer laten vallen. De laatste speelronde, op 10 december uit bij koploper FC Eindhoven, lijkt er voorhand weinig te halen. 

Kav weet dat zijn ploeg de kwalificatie voor de kampioenspoule niet meer in eigen hand heeft, maar blijft strijdbaar. “We krijgen nu drie tegenstanders van wie we zouden moeten kunnen winnen. Maar dat hadden we tegen HV/Veerhuys ook kunnen doen. En vanavond ook. Maar je weet het niet. Ik ga me ook niet wagen aan berekeningen. Het kan nog alle kanten op.”

destentor.nl zaterdag 6 november 2021 / Foto AGOVV/Paul Esser

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *