Nieuwe voorzitter Willem Veldhoen wil ‘merk’ Columbia versterken

By | 6 november 2021

In het dagelijkse leven heeft hij meer dan genoeg om handen. De lokroep om het voorzitterschap te bekleden van zijn voetbalclub kon Willem Veldhoen desondanks niet weerstaan. De vestigingsdirecteur van een technisch handelsbureau uit Doetinchem ziet het als een uitdaging om het ‘merk’ Columbia de komende jaren verder op te tuigen. “Columbia wil graag dé club van Apeldoorn-Zuid worden. Maar voor het zover is, hebben we nog wel wat gaatjes te vullen.”

Columbia zit onmiskenbaar in zijn bloed, verklaart de voormalige jeugdvoorzitter. “Bij mijn hele familie stroomt zwart en geel bloed door de aderen. Mijn vader is al ruim zestig jaar lid. Zelf ben ik 44 jaar lid en mijn broer Marco veertig. Hem mag ik dus zelf huldigen als het zover is. Mijn zonen Jesse en Dean voetballen respectievelijk in het tweede en de o.16-1. En dan lopen er ook nog een paar neefjes van me rond”, maakt de 50-jarige Apeldoorner duidelijk hoezeer de Veldhoenen zich thuis voelen bij de familieclub bij uitstek.

Aan gezonde ambities ontbreekt het niet bij de hoogst spelende lokale zondagamateurvereniging. Zowel sportief, sociaal-maatschappelijk als op accommodatiegebied willen Veldhoen en zijn medebestuursleden verder bouwen aan een solide en toekomstbestendig fundament. Doorgroeien van de huidige 600 naar 800 leden. Het eerste elftal en de jeugd naar een hoger sportief niveau tillen. Voor meer verbinding zorgen binnen Apeldoorn-Zuid. En last maar zeker not least de realisatie van een sporthal op het complex aan de Winkewijertlaan.

Met fusies hebben de beleidsbepalers bij Columbia het wel een beetje gehad nadat de vrijage met Apeldoornse Boys vijf jaar geleden op niets uitliep. Met de bouw van een sporthal ziet Veldhoen daarentegen wel mogelijkheden voor vormen van samenwerking met eventuele toekomstige bespelers van de hal. “Als die hal er staat, heeft dat voor ons als vereniging consequenties. Niet alleen in infrastructurele zin. Ik geloof wel in samenwerking. Al vind ik wel dat de merken behouden moeten blijven. Dat geldt voor een volleybalclub of korfbalclub net zo als voor het merk Columbia. Ik vind het wel belangrijk dat wij ons eigen karakter behouden.”

De nieuwe Columbia-voorzitter rekent op de bereidheid van de leden om zich ook buiten trainingen en wedstijden in te spannen voor de vereniging. Of zoals hij het omschreef in Columbia’s presentatiegids: hij ziet zichzelf niet als commandant van de vrijwillige brandweer en is niet van plan om in zijn eentje brandjes te blussen. “Columbia is een vereniging waar een apart DNA in zit. Ik ben er van overtuigd dat het je mensen gaat opleveren wanneer je iets goed organiseert. Er vallen genoeg dingen te doen bij. Het is daarom fijn dat elke portefeuille in het bestuur bezet is. Wat we voor ogen hebben, moeten we stap voor stap bewerkstelligen.”

De jeugdafdeling leiden of de hele club verschilt volgens Veldhoen in essentie niet zoveel van elkaar. “De urgentie verandert niet of je iets in de jeugd doet of dat je voorzitter bent. Je neemt hooguit op een andere manier beslissingen. En ook dat doe je niet alleen. Eigenlijk zou het mét mij slechter moeten gaan dan zónder mij. In zo’n situatie betekent het dat anderen hun verantwoording pakken. Zo doe ik het op mijn werk ook. Elk mens heeft voorkeuren en krachten. Die krachten moet je zien te benutten.”

Veldhoen heeft er zin in: “Er zit een goeie flow in de vereniging. Van die nieuwe positiviteit moeten we gebruik maken. En niet alleen nu. Dat enthousiasme moet er over een jaar nog steeds zijn.”

De Stentor donderdag 4 november 2021 / Foto: presentatiegids Columbia

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *