Groen Wit verstevigt koppositie in 4F na winst in inhaalduel bij Victoria Boys

By | 19 november 2021

Op Groen Wit ’62 staat vooralsnog geen maat in de vierde klasse F bij de zondagamateurvoetballers. De winnaar van de Apeldoorn Cup bouwde donderdagavond zijn leidende positie in de ‘Apeldoornse Bundesliga’ uit door met 2-0 te winnen bij Victoria Boys.

De Ordens-Matense burenruzie viel op de tweede speeldag in het water. Tijdens de herkansing deed het nog ongeslagen elftal van trainer Marcel Vink wat het bijna het hele seizoen al doet: het boekte de zesde zege in de zevende wedstrijd. Apeldoornse Boys wist op de openingsspeeldag van het seizoen tot dusverre als enige de groenwitten punten afhandig te maken.

Ook het als negende geklasseerde Victoria Boys slaagde er in een rommelig duel nauwelijks in de lijstaanvoerder in verlegenheid te brengen. De thuisploeg had waarschijnlijk tot Kerstmis door kunnen voetballen zonder dat ze dat tot scoren was gekomen. Jean Matitaputty verprutste namens Groen Wit ook veel, maar stond wel twee keer op de juiste plek en maakte daarmee het verschil.

Groen Wit-trainer Marcel Vink draaide niet om de hete brei heen na afloop. “Het was van onze kant een draak van een wedstrijd. Ik wil echt meer zien. Wat ik wel positief vond, is dat we de nul hielden. Alleen de eerste tien minuten waren redelijk. Met die eerste goal als een logisch gevolg. Wanneer we na die tweede ook nog 3-0 hadden gemaakt, speel je de illusie bij de tegenstander helemaal weg. We krijgen met weerstanden te maken waar we mee om moeten gaan, maar we moeten alleen naar onszelf kijken. Onze grootste tegenstander zijn wijzelf.”

Door de zege in het inhaalduel aan de Berghuizerweg staat Groen Wit nu vier punten los van nummer twee SC Klarenbeek.

Beekbergen – De Gazelle uitgesteld wegens corona

De voor donderdagavond vastgestelde inhaalwedstrijd in de vierde klasse F tussen Beekbergen en De Gazelle gaat niet door. Wegens coronagevallen in de selectie van de Deventer club is het duel verplaatst naar donderdag 9 december a.s.

Het is al voor de tweede keer dat de wedstrijd geen doorgang kan vinden. Ook op 24 oktober kon er wegens besmettingen bij De Gazelle niet gevoetbald worden.

stentor.nl donderdag 18 november 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *