Wilmink zoekt alternatieven om bezig te blijven tijdens aanstaande coronabreak

By | 29 november 2021

Door een benauwde 0-1 zege bij Activia verschafte Albatross zichzelf weer wat lucht. Door als triomfator de AA-bijeenkomst in de kelder van de derde klasse D te beëindigen werd de hekkensluiter uit Twello op zes punten achterstand gezet. Door dit resultaat kan het ensemble uit Ugchelen met een enigszins gerust gemoed de lockdown in.

Afgaande op het gejuich dat meteen na het laatste fluitsignaal weerklonk leek het wel of Albatross kampioen was geworden. Helemaal onverklaarbaar was die blijdschap niet. Al is opluchting waarschijnlijk een betere typering voor de kleine vreugde-explosie. Uit sportief oogpunt was het Ugchelens belang om te winnen groot. Een nederlaag had de staartploeg op een gelijk puntentotaal gebracht en voetbalminnend Ugchelen een duistere Kerst bezorgd.

De Twellose vereniging plaatste zaterdag nog een foto van een besneeuwd terrein op haar Facebookpagina. Terwijl het her en der afgelastingen regende, stonden beide laagvliegers een etmaal later desondanks tegenover elkaar op ‘De Schoapenweide’. Hoewel het hoofdveld vrij was van sneeuw en schapen, inspireerde het de spelers van beide clubs nauwelijks tot opzienbarende daden. Op de Twellose klei werd bovenal duidelijk waarom Activa (acht goals) en Albatross (tien) in hun voorgaande acht competitieoptredens nauwelijks tot scoren kwamen.

Marco Wilmink stelde na afloop dat zijn ploeg het zich drie dagen na het 2-0 verlies in het inhaalduel bij Sportclub Brummen niet kon veroorloven om nogmaals lukraak punten weg te geven. “Vorige week speelden we heel goed tegen Warnsveldse Boys. Dan ga je donderdagavond naar Brummen en krijg je daar de deksel op de neus. Vandaag hadden we met meer dan 1-0 moeten winnen. We kregen in de tweede helft zeker drie of vier opgelegde kansen. Alleen Luke van Werven had er al minimaal twee moeten maken. Maar ja, die jongen is pas twintig. Dat is jeugdigheid. Wisselvalligheid. Dat kenmerkt ons spel dit seizoen. Er zit te weinig stabiliteit in.”

De aanscherping van de coronamaatregelen baart de Albatross-trainer momenteel echter meer zorgen dan een handvol gemiste kansen tegen Activia. “Ik hoop dat we verder mogen voetballen. Het blijft vreemd om zonder publiek te spelen. Hopelijk krijgt de KNVB het voor elkaar dat we in elk geval kunnen blijven trainen. En zo niet, zou ik zeggen: knal die winterstop er maar vast in. Dan halen we die twee wedstrijden die nog op het programma staan later wel in. De vraag is hoe lang het zich voortzet. We hebben al voor de gein gezegd dat we ’s avonds maar met groepjes in een park moeten gaan trainen. We zullen alternatieven moeten bedenken om wat te doen. Er zijn vast wel dingen te bedenken om fit te blijven.”  

De Stentor maandag 29 november 2021

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *