AGOVV gaat in Hoevelaken op de ingeslagen weg verder

By | 29 november 2021

Zanger Arie Ribbens ging er in zijn legendarische carnavalskraker Polonaise Hollandaise linksaf. AGOVV ging zaterdag in Hoevelaken op de ingeslagen weg verder. Daags na Black Friday volgde tegen de plaatselijke SC een bescheiden Blue Saturday. Met een 1-4 overwinning. Om hun slag te slaan bij hun eigen prijzenfestival hoefden de zuinige Berg en Bos-bewoners zich slechts tien minuten in te spannen.

Trainer Gerrit Brouwer blikte vrijdagavond bij ‘FC Apeldoorn’, het voetbalprogramma van RTV Apeldoorn, al uitgebreid terug op de eerste maanden van het seizoen. Met een derde plaats doen zijn Blauwen het weliswaar naar behoren in de derde klasse B, tevreden is Brouwer allerminst. Gezien het in het huidige voetbaljaar op Berg en Bos verzamelde spelersmateriaal vindt hij de achterstand van zes punten op Otterlo te veel. “We willen naar boven kijken. Ik vind dat we eigenlijk vier, vijf punten te weinig hebben. We willen echt voor de prijzen mee gaan doen.”

Ondanks een voor derde klasse-begrippen surplus aan individueel talent incasseert zijn ploeg naar mening van de oefenmeester te gemakkelijk tegentreffers. Het is geen toeval dat AGOVV pas in de voorgaande speelronde tegen VVOP voor het eerst de nul hield. “We hebben een goede keeper op de goal staan. Onze laatste linie is zeer sterk. We moeten eigenlijk beginnen met zorgen dat we niets weggeven. Kansen krijgen we elke wedstrijd. We hebben veel scorend vermogen in de ploeg. Dat moeten we beter voor elkaar zien te krijgen”, meent Brouwer.

Wie over de meest scorende ploeg in de afdeling beschikt, heeft doorgaans weinig redenen tot klagen. De tot nog toe enige competitienederlaag bij Blauw Geel ’55 kon AGOVV toch echt enkel en alleen zichzelf aanreken, beaamde Brouwer. Juist door té veel kansen onbenut te laten. “En dat hebben we in andere wedstrijden ook wel gehad. Daarin hebben we ook echt wel kansen gehad. Die benutten we niet. Dan loop je eigenlijk soms wel wat meer tegen jezelf te voetballen dan tegen de tegenstander”, sprak de trainer duidelijke taal.

Een halve dag later, na 90 weinig verheffende minuten op een guur kunstgrasveld, haastte de AGOVV-trainer zich na het laatste fluitsignaal bij een temperatuur van een graadje of drie boven het vriespunt bibberend naar de kleedkamer. Ondanks de ruime 1-4 zege had Brouwer het niet warm gekregen van de voorstelling van zijn pupillen. In een tijdspanne van slechts tien minuten zette AGOVV de thuisploeg op een onoverbrugbare achterstand. Feitelijk was het duel tussen de nummers zes en drie van de derde klasse B daarmee na 35 minuten al beslist.

“Het verbaasde mij hoe Hoevelaken begon. Zij speelden één op één en speelden ons daarmee een beetje in de kaart. Wij hebben spelers die wel raad weten met de ruimte die zij ons gaven. In de tweede helft hebben wij zelf ook niet echt meer gevoetbald. We hanteerden té veel de lange bal en leden vaak onnodig balverlies. Positief was dat we ook nauwelijks iets weggaven”, aldus Brouwer.

Vanaf de ingang van het kleedlokaal keek hij hoofdschuddend naar de volle kantine, een tiental meters links van hem. Terwijl toeschouwers langs het veld niet toegestaan waren, konden enkele tientallen spelers van eerdere duels op vertoon van hun QR-code er ongestoord hun ‘derde helft’ afwerken. “Je snapt er toch echt helemaal niks meer van”, verzuchtte de AGOVV-coach.

Voor AGOVV moest het duel in Hoevelaken eigenlijk de opmaat worden voor een intensivering van de jacht op koploper Otterlo. Door de nieuw afgekondigde coronamaatregelen van het kabinet is het voor Brouwer en zijn manschappen afwachten waar het traject de komende weken en maanden naartoe leidt. “Ik ga er vanuit dat dit voorlopig onze laatste wedstrijd was”, gaf de trainer te kennen zich al verzoend te hebben met een voortijdige winterstop.

In plaats van komend weekend op eigen veld in een directe confrontatie de achterstand op lijstaanvoerder Otterlo te verkleinen, hoopt Brouwer om bezig te blijven op 4 en 11 december nog wel twee oefenduels te kunnen spelen.

De Stentor maandag 29 december 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *