Olaf Kluitenberg vliegt met periodetitel in de bagage naar Dubai

By | 22 november 2021

Robur et Velocitas veroverde zowel de koppositie als de eerste periodetitel. In een rechtstreekse confrontatie zette het ook KCVO op zes punten achterstand. Het afgelopen weekend kon nauwelijks beter verlopen voor de derdeklasser uit Kerschoten. Olaf Kluitenberg, maker van de enige goal in de topper in de 3D, kon zodoende na gedane arbeid met een fijn gevoel de koffers inpakken voor een welverdiend weekje vakantie in Dubai.

Door een misstap van AZC bij Overwetering pakten de Apeldoorners tamelijk onverwacht de periodetitel en verdrongen ze de Zutphenaren en passant van de eerste plaats in de algemene rangschikking. Robur et Velocitas moest zelf diep gaan om zich van het vooraf als derde geklasseerde KCVO te ontdoen. Pas halverwege de tweede helft scoorde Kluitenberg de enige treffer van de wedstrijd. Door in de slotfase slordig om te springen met de ruimte en kansen die het kreeg, verzuimde het team van trainer Martijn Jongbloed het duel voortijdig in het slot te gooien.

“We maakten het zo moeilijk voor onszelf. Daardoor duurden die 90 minuten ook heel lang. We hebben een basis van dertien of veertien spelers die gewoon heel goed kunnen voetballen. Doordat er nogal wat waren met allerlei pijntjes en kwaaltjes liep het de laatste weken wat moeizamer. Ik ben blij dat we karakter hebben getoond. Bij die goal gaf Modu Nijang de bal diep, Daan van der Ven legde ‘m fantastisch terug. Ik kon ‘m zo inschieten. Ik had er in de eerste helft ook al eentje kunnen maken”, noemde Kluitenberg het winnen van de periodetitel een bevestiging van dat Robur op de goede weg is.

Met hoe de tussenstand was in Olst had hij zich niet beziggehouden. De focus lag volledig op de eigen wedstrijd. “In de rust wilde ik niet weten hoeveel het bij AZC stond. Ook al omdat ik niet tevreden was met hoe wij het zelf deden. Toen ik gewisseld werd, kreeg ik het wel mee en hoorde ik dat Overwetering op voorsprong stond.”

Een week eerder behoorde de matchwinner tot het handjevol spelers van de Apeldoornse club dat bij Activia vanwege de geldende coronamaatregelen geen toegang kreeg tot de kleedruimte. “Ik had geen QR-code. Nu wel”, lachte Kluitenberg dat hij zich ditmaal hij zich niet buiten hoefde om te kleden. Alle testen van zondag kenden een tevredenstellend resultaat. Zowel in de teststraat als op het veld.

Maandag stapt de Robur-aanvaller in het vliegtuig naar de Verenigde Arabische Emiraten, waar vader Jan inmiddels al meer dan twee jaar werkzaam is als conditietrainer bij topclub Al-Jazira. “Ik ga naar m’n ouders. Lekker een weekje weg. Abu Dhabi is maar een uurtje rijden van Dubai. Volgende week tegen Colmschate ben ik er dus niet bij. En het is heerlijk om die periodetitel in m’n bagage mee te nemen.”

De Stentor maandag 22 november 2021

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *