Dylan de Bruin met vijf goals goud waard voor AGOVV Futsal tegen White Stones

By | 5 december 2021

AGOVV Futsal deed vrijdagavond wat het moest doen. Door een 7-2 zege op White Stones houden de Apeldoorners de hoop op plaatsing voor de kampioenspoule in de eredivisie levend. Dankzij onder meer vijf treffers van Dylan de Bruin legde het team van coach Serkan Kav beslag op de achtste plaats. Die klassering geeft recht op kwalificatie. Met één verliespunt minder blijft nummer negen BE’79, dat z’n duel tegen FC Eindhoven afgelast zag worden, nochtans de betere papieren houden.

De chauffeur van de bus van de tegenstander uit Egmond aan Zee was als enige officiële toeschouwer in de verder lege sporthal Mheenpark live getuige van hoe de Blauwen hun laatste kans met beide handen grepen. De thuisploeg leverde een gedegen teamprestatie. Met één beslissende factor. Met De Bruin terug aan het front beschikte AGOVV Futsal ditmaal wél over de kapstok waaraan het het spel kon ophangen. Op het veld ondervond ook Columbia de hele maand november de pijn van De Bruins absentie.

Een De Bruin in goeden doen is behalve als aanspeelpunt ook een afmaker die elke coach graag in z’n ploeg wil hebben. Hamstringklachten spelen hem al geruime tijd parten. Vrijdagavond profiteerde AGOVV Futsal er volop van dat hij het op z’n heupen had. “Het was een mooie overwinning voor ons. Als team hebben we heel goed gestreden. Ik heb al eerder gezegd dat wij een team hebben dat kan meedoen om die achtste plaats. We zijn BE’79 nu in ieder geval even voorbij. En voor mezelf is zo’n wedstrijd als vanavond ook goed voor m’n topscorersklassement”, sprak de vijfvoudige doelpuntenmaker naderhand.

Nu het herstel van zijn blessure vordert, hoopt De Bruin er ook aan bij te dragen dat de Apeldoornse eredivisionist in het slotduel van de eerste fase uit bij titelkandidaat FC Eindhoven het schier onmogelijke mogelijk kan maken. “Ik was onder behandeling bij een wonderdokter in Almelo. Die is onlangs helaas overleden. Ik zit nu Houwer en Ruijs. Het gaat beter. Woensdag heb ik voor het eerst weer kunnen meetrainen. Ik blijf scoren en zie het vanzelf wel.”

AGOVV’s overige doelpunten kwamen op naam van Ceylan Cenik en Adem Kocak. De treffer van keeper Cenik was er een uit de rariteitencategorie. De bal schoot uit Ceniks mislukte pass vanuit z’n eigen doelgebied pardoes door over zijn struikelende en mistastende Egmondse collega. De succesvolle afzwaaier leverde de thuisploeg in het tweede gedeelte van de eerste helft de belangrijke 2-0 voorsprong op.

destentor.nl zaterdag 4 december 2021

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *