AGOVV Futsal grijpt na zeperd in Eindhoven definitief naast ticket voor kampioenspoule

By | 11 december 2021

AGOVV Futsal kreeg als afsluiting van de eerste fase van het eredivisieseizoen een enorme aframmeling te verwerken. Door de 12-0 zeperd bij kampioenskandidaat FC Eindhoven grepen de Apeldoornse zaalvoetballers definitief naast het felbegeerde ticket voor de kampioenspoule in de hoogste speelklasse.

AGOVV Futsal kwam er vrijdagavond in het Eindhovense indoorsportcentrum niet aan te pas. Keeper Ceylan Cenik moet zich bij tijd en wijle in een schiettent hebben gewaand. Al bij rust keken de Apeldoorners tegen een onoverbrugbare 6-0 achterstand aan. Na rust moest de doelman, die op het veld nota bene uitkomt voor de amateurs van de Eindhovenaren, nog zes keer de bal uit het net halen.

Ondanks de 12-0 nederlaag had een misstap van directe concurrent BE ’79 AGOVV Futsal nog aan de benodigde achtste plaats in het tussenklassement kunnen helpen. Dankzij een 5-3 overwinning bij ZVV Den Haag passeerde de formatie uit Berkel-Enschot, die vooraf twee punten achter stond en nog een inhaalwedstrijd te goed heeft, de Blauwen echter op de ranglijst. Het resultaat van BE ‘79’s voor maandagavond vastgestelde inhaalduel in Berkel-Enschot tegen uitgerekend FC Eindhoven doet zodoende niet meer ter zake.

Met het einde van de eerste helft van het seizoen binden de bovenste acht clubs de strijd aan voor rechtstreekse play-off plaatsen om de landstitel. De nummers negen tot en met zestien moeten proberen in de degradatiepoule het vege lijf te redden.

Voor AGOVV Futsal betekent het mislopen van plaatsing voor de kampioenspoule allerminst dat het seizoen halverwege al op een mislukking is uitgedraaid. In de vernieuwde competitieopzet kan de als negende geëindigde Apeldoornse eredivisionist zich vanaf medio februari als ‘beste van de rest’ zowaar via een achterdeur alsnog kwalificeren voor de play-offs.

In zowel de kampioenspoule als de degradatiepoule neemt elk team de helft van het aantal behaalde punten uit de eerste seizoenshelft mee. AGOVV Futsal, dat de eerste fase afsloot met vijftien punten, begint zodoende met een puntenvoorsprong op de overige degradatiekandidaten aan het tweede deel van de competitie.

destentor.nl zaterdag 11 december 2021 / Foto: Rene HulshoffGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *