AGOVV en WSV lopen niet meteen te hard van stapel

By | 24 februari 2022

Met de hervatting van de competities in het vooruitzicht leeft bij de amateurvoetballers weer een voorzichtig optimisme dat zij voor het eerst sinds 2019 een seizoen ‘normaal’ kunnen beëindigen. Ook spelers en begeleiders van AGOVV en WSV snakken naar het moment waarop tegenstanders niet meer luisteren naar de naam Delta of Omikron, maar dat zij zonder beperkingen en regelziekte de strijd kunnen aanbinden met SV Otterlo of DVC ’26.

Vier dagen nadat het kabinet groen licht gaf om de bal weer te laten rollen namen de trainers van beide Apeldoornse voetbalclubs de gelegenheid te baat om uit te dokteren hoe het er na de meest recente coronapauze voorstaat met de fysieke belastbaarheid van hun elitetroepen. Geen van de aanwezige toeschouwers, voor wie de poorten van sportpark Berg en Bos eveneens weer open mochten, zal zich erover hebben verbaasd dat de zaterdagderdeklasser en de zondagtweedeklasser ruim twee maanden na hun laatste competitieve plichtplegingen niet meteen te hard van stapel liepen.

Het gold slechts als een bijkomstigheid dat de thuisploeg het plaatselijke onderonsje met 3-1 in z’n voordeel beslechtte. Leuk voor de statistieken. Meer niet. Het was alom merkbaar dat het niet om de punten ging. Voor zowel AGOVV als WSV is het de komende weken vooral van belang om ritme op te doen in de aanloop naar het tweede deel van de competitie. Pas in het weekend van 19 en 20 februari gaat het voor beiden weer om het ‘echie’. Tot die tijd krijgen Gerrit Brouwer en Jordy Vakkert de tijd om te sleutelen aan de fijnafstemming die nu nog ontbrak.  

Gerrit Brouwer prijst zich gelukkig dat het coronaspook zijn selectie tot dusverre nagenoeg ongemoeid liet. Voor overbelasting van zijn spelers, een scenario waarvoor menig collega-trainer vreest, is de AGOVV-trainer niet zo bang. “Bij ons is iedereen behoorlijk fit. Zoals je wel vaker ziet zijn er nooit zoveel pijntjes als het ergens draait. We hadden voorafgaand aan deze wedstrijd zes keer getraind. Ik had verwacht dat we sowieso de twaalfde weer voor de competitie moesten spelen. Nu dat niet zo is, kunnen we er mooi nog een extra oefenwedstrijdje bij inplannen. Natuurlijk merk je vandaag dat het aan beide kanten wat onwennig was. Het is logisch dat niet meteen alles goed gaat. Ik vind het mooi om te beginnen tegen Otterlo, de koploper. Dan weten we meteen waar we staan.”

WSV-collega Jordy Vakkert tilde niet te zwaar aan het resultaat van het oefenpotje op Berg en Bos. “Het is fijn om nu weer het perspectief te hebben van competitiewedstrijden. Al kan het over twee weken ook maar zo weer anders zijn. Wij oefenen nog tegen FC Zutphen, Voorwaarts en Bon Boys. Het is altijd prettig om tegen sterke tegenstanders te spelen. Ook AGOVV heeft een goede ploeg. Ik vond onze in eerste helft nog wel een acceptabel niveau halen. Na een minuut of zeventig werd het minder. Dat had vooral te maken met de speldiscipline.”

Behalve op de voortzetting van het seizoen verheugt Vakkert zich ook op het vervolg van zijn samenwerking met Piet Panman. Zijn ervaren assistent had aangegeven te stoppen, maar besloot er alsnog een seizoen aan vast te knopen bij WSV. “Ik ben heel blij dat Piet zijn besluit heroverwogen heeft.”

destentor.nl zondag 30 januari 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *