Van corona herstelde Apeldoornse Boys-grensrechter hoopt gauw weer langs de lijn staan

By | 24 februari 2022

Wateroverlast. Coronabesmettingen binnen de spelersgroep. Alvorens Apeldoornse Boys de competitie kon hervatten moest de technische staf van de vierdeklasser uit Apeldoorn-Zuid alle beschikbare improvisatietalenten aanspreken. Zelfs de 38-jarige assistent-trainer verscheen aan de aftrap tegen De Gazelle. Met een enigszins teleurstellend 0-0 gelijkspel kon trainer Stephan Quack gezien de onvoorziene omstandigheden daarom wel leven.

Ondanks het hondenweer dat Apeldoorn-Zuid teisterde had ook Wesley Bosch zondagmiddag op Malkenschoten maar wat graag op het veld gestaan. Het mocht niet zo zijn. In plaats van 90 minuten met zijn vlag in de gure wind langs de zijlijn te draven moest de vaste grensrechter van Apeldoornse Boys noodgedwongen vanaf de reservebank toekijken. Wat zovele Nederlanders de afgelopen maanden overkwam, bleef ook hem niet bespaard. In december werd de 28-jarige linesman positief getest op corona. Hij is er goed ziek van geweest, gaf hij te kennen.

“Waarschijnlijk heb ik het opgelopen tijdens mijn vakantie in Spanje. Ik was daar met m’n ouders, m’n vriendin en m’n zus. Van ons vijven ben ik als enige besmet geraakt. En dat terwijl ik wel gevaccineerd ben. Ik heb tien dagen in bed gelegen. Er was op een gegeven moment zelfs sprake van dat ik naar het ziekenhuis moest. Ik had hoge koorts en was verschrikkelijk moe. Uiteindelijk hoefde dat niet. Inmiddels gaat het gelukkig weer wat beter en werk ik weer halve dagen. Al blijf ik aan het einde van de dag wel last houden van hoofdpijn en vermoeidheid”, vertelde de medewerker van schoonmaakbedrijf Van Tongeren in de rust van het duel tegen De Gazelle onder het genot van een bekertje dampende thee dat de afgelopen twee maanden hem niet de koude kleren zijn gaan zitten.

Naar iemand die bij Apeldoornse Boys tijdelijk zijn plaats kon innemen hoefde niet lang te worden gezocht. Bosch zag hoe Brian Koorevaar, een aantal seizoenen geleden actief als vlaggenist bij Robur et Velocitas, bekwaam de honneurs waarnam. Voor Stephan Quack betekende dat één zorg minder. Dat hij ook ineens vervangers moest optrommelen voor vijf basisspelers, die te elfder ure afhaakten, viel de trainer van Apeldoornse Boys daarentegen rauw op zijn dak. “Zoiets heeft hoe dan ook impact”, verzuchtte Quack.

Als gevolg van de ontstane personele problemen moest hij zowaar een beroep doen op Erkan Silay, één van zijn assistent-trainers. “Ik vind het knap hoe hij het op 38-jarige leeftijd toch 75 minuten heeft volgehouden”, complimenteerde de hoofdcoach zijn verlengstuk binnen de lijnen met diens uithoudingsvermogen. Quack besefte dat het weinig zin heeft om te klagen over zaken waarop hij geen invloed kan uitoefenen. “We moeten het doen met de spelers die er wél zijn.”

Voor de trainer is het hoe dan ook een fijne gedachte dat hij behalve op zijn spelers in de resterende zestien competitieduels volop kan bouwen op de leden van zijn begeleidingsteam.  Zo ook op Wesley Bosch. De optimistische grensrechter hoopt de vlag weldra weer op te pakken. Het waterballet van zondagmiddag op Malkenschoten kwam voor hem weliswaar nog te vroeg, hij gaat er vanuit over twee weken zijn vlagkunsten weer ten dienste te stellen van Apeldoornse Boys. “Op de twintigste tegen Emst hoop ik er weer bij te zijn.”

De Stentor maandag 7 februari 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *