AGOVV Futsel start tweede deel seizoen met zakelijke zege aan zee

By | 24 februari 2022

AGOVV Futsal is het tweede deel van het eredivisieseizoen prima begonnen. Bij de première in de verliezerspoule namen de Apeldoorners tamelijk eenvoudig de horde White Stones. Met een zakelijke 1-3 overwinning op zak sloot de equipe van coach Serkan Kav het vrijdagse uitstapje naar zee af.  

Het gemis van enkele positief op corona geteste spelers viel de bezoekers nauwelijks aan te merken. Ze namen in Sporthal De Watertoren in Egmond aan Zee al in de eerste helft afstand van White Stones. Door treffers van Ismar Maglajlic en Adem Kocak ging AGOVV Futsal met een 0-2 voorsprong de rust in.

Joey Jejanan scoorde na de hervatting de derde Apeldoornse goal. De aandringende thuisclub wist aansluitend één keer de sterk keepende Ceylan Cenik te bedwingen en de eer te redden. Halverwege de tweede helft moest Kocak na een botsing met een tegenstander strompelend het veld verlaten. De blessure betekende voor AGOVV Futsal de enige smet op de avond.

Dylan de Bruin, op 3 december in de met 7-2 gewonnen wedstrijd in Sporthal Mheenpark tegen White Stones liefst vijf keer trefzeker, kwam ditmaal niet tot scoren.

Serkan Kav was uiteraard tevreden met de drie punten, maar vond dat zijn ploeg White Stones al voor rust op een nog grotere achterstand had moeten zetten. “Eigenlijk had het met de rust al 3-0 of 4-0 voor ons moeten staan. We hebben goed verdedigd en gaven eigenlijk geen kans weg. Ik vond Ceylan vanavond weer op en top keepen. Met Adem ziet het er niet zo goed uit. Zelf dacht hij eerst dat hij misschien wel zijn scheenbeen heeft gebroken. Maar dat is niet zo. Het lijkt meer iets met z’n middenvoetsbeentje. Er zullen foto’s van moeten worden gemaakt om te kijken hoe erg het is.”

AGOVV Futsal vervolgt de competitie op vrijdag 18 februari met de thuiswedstrijd tegen Texel ’94, een opponent die de Blauwen voor de EK-break niet als tegenstander troffen. “We hebben in het eerste deel van de competitie niet tegen ze gespeeld, maar ik ken Texel wel een beetje uit het verleden. De ploeg is weinig veranderd. Wij worden nu als favoriet bestempeld in deze poule. Wij zullen het zelf moeten laten zien. Wij willen naar die play-offs”, maakte de winnende coach duidelijk te mikken op het behalen van de eerste plaats in de B-Poule.

destentor.nl zaterdag 12 februari 2022 / foto: AGOVV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *