Columbia raakt spits Dylan de Bruin kwijt aan plaatsgenoot WSV

By | 24 februari 2022

Dylan de Bruin keert Columbia aan het einde van het huidige seizoen de rug toe. Met zijn keuze voor plaatsgenoot WSV als nieuwe club baart de gewilde 23-jarige spits opzien. “Ik wil het veld graag blijven combineren met zaalvoetbal en WSV heeft daar geen problemen mee”, geeft De Bruin als verklaring voor zijn opmerkelijke terugkeer aan de Voorwaarts.

Zelf ziet de makkelijk scorende aanvaller, die in de zaal in de eredivisie actief is voor AGOVV Futsal, zijn keuze om een eersteklasser in te ruilen voor een tweedeklasser niet als een stap terug. “Ik heb met wel vijf of zes clubs gesproken. WSV zocht een schutter. Het plaatje dat ze me voorhielden sprak me heel erg aan. Columbia wilde me graag houden. Ik heb ook een goed gesprek gehad met Columbia. Maar ik ben voor mezelf toe aan een nieuwe omgeving. Ik doe wat m’n gevoel me zegt. Ik heb al eerder bij WSV gevoetbald. Het is dus wel vertrouwd voor me, maar aan de andere kant ook nieuw.”

De Bruin had de kans om Apeldoornse zondageersteklasser al in de winterpauze te verlaten voor een avontuur over de grens in Duitsland, maar daar zag hij bij nader inzien vanaf. “Ik scoorde in een proefwedstrijd waarin ik heb meegedaan. Die club bood mij daarop een contract voor vijf maanden aan. Ik had dan echter niet meer kunnen zaalvoetballen en het viel ook moeilijk te combineren met mijn bedrijf.”

De Bruin beklemtoont dat hij het altijd goed naar zijn zin heeft gehad bij Columbia. Er is hem zodoende veel aan gelegen om zijn vierjarige verblijf aan de Winkerwijert de komende maanden op gepaste wijze af te sluiten. “Het is wel mijn bedoeling er in de rest van di seizoen nog veel in te schieten voor Columbia.”

destentor.nl zondag 13 februari 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *