Trainers van titelaspiranten Groen Wit en Robur vrezen alleen corona

By | 24 februari 2022

Van alle eerste elftallen van Apeldoornse voetbalclubs met titelaspiraties lijken Groen Wit ’62 en Robur et Velocitas veruit de beste papieren te hebben. Uit de onderlinge confrontatie (eindstand 1-2), die de titelaspiranten in 4F en 3D zondag afwerkten als laatste test, putten beide trainers volop moed voor de hervatting van de competitie. Marcel Vink en Martijn Jongbloed zien het hoge aantal coronabesmettingen eigenlijk als enige bron van zorg.

Bij beide clubs doet niemand er geheimzinnig over dolgraag een sportieve stap omhoog te willen zetten. Zowel in de Maten als Kerschoten zijn beleidsbepalers, trainers en spelers behalve ambitieus echter ook realistisch. Ze lopen niet weg voor de favorietenrol in hun speelklasse, maar beseffen tegelijkertijd dat door toedoen van corona helemaal niets meer vanzelfsprekend of normaal is.

“Je moet constant puzzelen. Vandaag was het grootste deel van de basis beschikbaar en fit genoeg. En als dat niet zou zo zijn, dan moet ik er spelers uit het tweede of de onder-19 bij halen. Het is zoals het is in deze tijd. Omdat ik mijn eerste en tweede doelman moest missen, keepte bij ons Levi Beukers. Hij keept normaal in Zaterdag 5, een vriendenteam. Ik hoorde dat die jongen vijf jaar in de jeugdopleiding van FC Twente heeft rondgelopen. Vanochtend heb ik hem voor het eerst ontmoet. Dat is dan weer een voordeel van een grote vereniging”, gaf Groen Wit-trainer Vink aan hoe hij van de nood een deugd probeert te maken.

Robur-collega Martijn Jongbloed vond eveneens de juiste puzzelstukjes. “Vorige week moesten we een oefenduel tegen ATC afzeggen wegens besmettingen. Ditmaal miste ik er een aantal vanwege werk en was er één blessure. Het is dan fijn om te kunnen terugvallen op spelers uit het tweede. Ook Rémon Koster, die er een hele tijd niet bij was, heeft weer minuten kunnen maken. In de aanloop naar de competitie was voor ons de grootste winst dat we 90 minuten hebben kunnen voetballen. Met Groen Wit als een lekkere tegenstander. Ploegen die tegen ons hoog druk durven zetten komen we in onze afdeling niet zo vaak tegen.” 

Op het elimineren van het nog altijd rondwarende virus hebben beide trainers weinig invloed. Het behalen van een aantal punten dat aan het einde van de rit volstaat voor een promotiefeest houden de manschappen van Vink en Jongbloed daarentegen volledig in eigen hand. Het vertrouwen om het seizoen in sportief opzicht tot een goed einde te brengen, is zowel aan de Landdrostlaan als aan de Anklaarseweg groot.

“Ik heb het idee dat iedereen er vrij ontspannen inzit. Wel verwacht ik dat er door corona nog gekke dingen gaan gebeuren. Het hebben van een lange adem gaat heel belangrijk worden. We moeten met z’n allen fit zien te blijven. Ik weet wel zeker dat wij met dit team ook de kwaliteiten voor de tweede klasse hebben. Maar omdat er waarschijnlijk wat jongens zullen stoppen, zal er wel wat aanvulling moeten komen. Maar daar hebben we al wel een lijstje voor”, verklapt Jongbloed.

Vink blijft onder alle omstandigheden nuchter en staart zich nergens blind op. “Wij weten al vanaf vorig seizoen wat we willen. Wij weten wat ons te doen staat. Het is aan ons om oplossingen te creëren en die te overwinnen.”   

De Stentor maandag 14 februari 2022

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *