Ontbrekende stuk van WSV-puzzel pas over een half jaar bruikbaar

By | 19 maart 2022

Terwijl het volop meedoet om de prijzen in het huidige voetbaljaar lijkt WSV al klaar voor volgend seizoen. Met vijftien punten uit de laatste vijf competitieduels kruipen de Apeldoorners steeds dichter naar de koppositie in de tweede klasse I toe. “Als ik mag kiezen speel ik volgend seizoen liever een derby tegen Columbia dan tegen Robur”, geeft aanvoerder Mitchel Telnekes desgevraagd blijk van het groeiende optimisme en zelfvertrouwen aan de Voorwaarts.

WSV’s Topvoetbal commissie zat de afgelopen maanden niet bepaald stil. Het begon al met de vroege verlenging van de verbintenis van Jordy Vakkert. Terwijl het seizoen goed en wel bezig was, kwamen TVC en Vakkert al overeen dat de hoofdtrainer in elk geval tot en met het seizoen 2022-2023 bij de club blijft. Met een optie voor het daaropvolgende seizoen. Doortastend beleid met een duidelijke gedachte. Een stukje lange termijnplanning waarbij WSV met Vakkert als spil de tweede klasse liefst op zo kort mogelijke termijn vaarwel wil zeggen.

In aansluiting op het vernieuwen van de huwelijkse voorwaarden met de coach ging de TVC om tafel met de selectiespelers met wie ze in de nabije toekomst oude succestijden wil laten herleven. De gesprekken resulteerden erin dat met Mitchel Telnekes, Damian Schipper, Jorrel Herboldt, Mattijs Gijse, Dani Schaufeli, Dylan Katerberg, Mark Tuijtel, Jeffrey Schieven, Joren Waardenburg, Marek van Opzeeland, David Spoelstra, Kevin van Kooij, Finn Seijsener, Largo Karrenbelt, Siemen Reusken en Jesse Grabijn al zestien spelers toezegden de club trouw te blijven. Trainer Vakkert hoeft zich dus weinig zorgen te maken dat hij na de zomer geen representatief elftal op de been kan brengen.

De grootste slag lijkt te zijn geslagen met de aanstaande terugkeer van Columbia-spits Dylan de Bruin op het oude nest. Voor de technische staf misschien wel hét ontbrekende puzzelstukje. De afmaker die zo node gemist wordt. Hoe De Bruin twee weken geleden al voortijdig afhaakte bij eersteklasser Columbia verdiende geen schoonheidsprijs, WSV weet wie het in huis haalt en wat het van de grillige aanvaller kan verwachten. Het wordt een uitdagende taak voor het trio Jordy Vakkert, Piet Panman en Richard Floris, opvolger van Bas van Dam als teamleider én toekomstig assistent-trainer, om dat proces vanaf augustus in goede banen te leiden.

Met een mix van talent uit de eigen opleiding, ervaren krachten én de goalgetter die het verschil kan maken ziet het technische plaatje voor na de zomervakantie er zodoende veelbelovend uit. WSV lijkt al klaar voor volgend seizoen, terwijl het huidige voetbaljaar nota bene nog in volle gang is. Sterker nog,  het seizoen in de tweede klasse I is nog niet eens halverwege. Maar na een wat aarzelende competitiestart met slechts negen punten uit de eerste zeven duels kruipen de mannen van de Voorwaarts steeds verder voorwaarts

Welwiswaar ontkwam ook WSV er niet aan, maar zelfs hinderlijke coronaonderbrekingen krijgen geen vat op de recente prestaties. Een week nadat de thuisbeurt tegen Concordia Wehl (nieuwe speeldatum donderdag 17 maart; red.) wegens enkele besmettingsgevallen binnen WSV’s spelersgroep uit het programma moest worden geschrapt, boekte een gretig WSV tegen Varsseveld alweer de vijfde zege in successie. Wanneer het elitekorps van Vakkert op de huidige voet verder gaat, lijkt het zeker niet ondenkbeeldig dat WSV zich komend seizoen eerder mag opmaken voor een ongetwijfeld verhitte derby tegen Columbia dan voor een sportieve burenruzie met Robur et Velocitas, de gedoodverfde kampioen in de derde klasse.

Als voormalig Columbiaan is het niet vreemd dat Mitchel Telnekes de voorkeur geeft aan een onderlinge tweestrijd met zijn voormalige club op eerste klasse-niveau. WSV’s aanvoerder beseft nochtans goed dat het seizoen nog lang duurt. “Het gaat de goede kant op. Laten we eerst maar eens proberen te gaan voor een periodetitel. Dan kijken we daarna wel verder. Het is altijd mooi om tegen Columbia te voetballen, vooral omdat ik er zelf gespeeld heb. Maar het is nog veel te vroeg om over derby’s tegen Columbia of Robur et Velocitas te praten. We krijgen Dylan de Bruin erbij. Dit seizoen blijven we moeite houden met het scoren van doelpunten. Vandaag maken we er dan wel vier, maar we hadden er ook wel zeven in kunnen schieten”, aldus de centrale verdediger.

De Stentor maandag 13 maart 2022

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *